Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 11:46

“Βαριές” καταγγελίες Ροπόκη για τον τομέα Καθαριότητας - “Να σηκωθώ να φύγω ή να τσακωθώ με τον Δήμαρχο;”

Κριτική με το... γάντι στο Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τη δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Καθαριότητας, έκανε ο Αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για τον τουρισμό.

Τα λάθη είναι τεράστια και διαχρονικά” είπε αρχικά ο κ. Ροπόκης και τόνισε: “Έβαλα νέους κάδους στην παραλία. Η πρώτη εικόνα της πόλης έπρεπε να είναι καλή. Πρέπει να δούμε όμως πόσα δαπανήθηκαν σε αυτό το κομμάτι. Τα δύο πρώτα χρόνια ούτε δραχμή. Τα δύο επόμενα 40.000 ευρώ. Κινηθήκαμε και ντρέπομαι που το λέω όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα με 250 κάδους ανακύκλωσης σε Λούρο και Ζάλογγο, τους οποίους χρησιμοποιούσαμε για σκουπίδια. Είναι ντροπή. Η ευθύνη είναι όλων μας. Δεν τιμά κανέναν κάτι τέτοιο.

Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα για τον τουρισμό. Με τι θα φέρουμε τουρισμό;

Η παράταξη Μπαΐλη μας έλεγε για 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν υπάρχουν χρήματα λέω εγώ. Ποιος λέει ψέματα; Υπάρχουν όμως χρήματα που είναι προγραμματισμένα. Αν είναι να πάρουμε 400.000 ευρώ καλύτερα να πάρουμε κάδους, παρά πίσσα.

Η παράταξη Μπαΐλη έριξε 1,5 εκατομμύριο ευρώ μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου σε πίσσα. Κάποιοι κέρδισαν, κάποιοι έχασαν... Ποιος ο λόγος να βάλουμε κι άλλη πίσσα;

Όλα αναγκαία είναι...

Περισσότερο αναγκαία όμως είναι ο κάδος, η απολύμανση και οι εργάτες.

Αδυνατεί η υπηρεσία να βγάλει ακόμη ένα αυτοκίνητο προς το Μύτικα, προς τη Λούτσα και τον Παντοκράτορα. Έχουμε ελλείψεις σε προσωπικό. Σε αυτό φταίει ο προγραμματισμός και τίποτα άλλο. Και φταίω κι εγώ, γιατί ή θα πρέπει να σηκωθώ να φύγω ή να τσακωθώ με το Δήμαρχο. Για τη διαχείριση. Είναι σοβαρά ζητήματα αυτά. Το ξαναλέω δεν υπάρχει σωστή διαχείριση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πρέβεζας προσανατολίζεται στο να γίνουν 15 προσλήψεις στην καθαριότητα.

Οψόμεθα...