Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 03:20

Σε αδιέξοδο η ΕΠΑΣ Πρέβεζας...

Μόλις ένα από τα έντεκα κενά αποφάσισε να καλύψει το Υπουργείο Παιδείας στην ΕΠΑΣ Πρέβεζας, χωρίς στην ουσία να δίνει καμία λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της Σχολής.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις συναντήσεις που είχαν οι μαθητές και οι καθηγητές της Σχολής με τον δήμαρχο Πρέβεζας, τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τους εξέθεσαν το μέγεθος του προβλήματος και τον κίνδυνο να χαθεί η χρονιά για δεκάδες μαθητές, το Υπουργείο ήρθε να καλύψει μόλις ένα από τα 11 κενά αφήνοντας στην κυριολεξία 150 μαθητές ξεκρέμαστους στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για τα συναισθήματα των μαθητών» τονίζει η Πρόεδρος του 15μελούς της ΕΠΑΣ κα Ανδριανή Ντίκου κάνοντας λόγο για 150 μαθητές σε πλήρη εγκατάλειψη.

To σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η σχολή ΕΠΑΣ της Πρέβεζας επισημαίνει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Παιδείας , τους τοπικούς βουλευτές κυρίους Τσουμάνη και Μπάρκα και την προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Χουλιάρα και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

epas 1 copy

Στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι το ΕΠΑΣ Πρέβεζας λειτουργεί από το 2007 σε απογευματινό ωράριο εξυπηρετώντας κυρίως εργαζόμενους μαθητές. Οι μαθητές αυτοί έκαναν μια συνειδητή επιλογή με στόχο την εξασφάλιση μιας εναλλακτικής εισόδου στην αγορά εργασίας αλλά και την παραμονή τους στον τόπο κατοικίας τους.

Στο τρέχον σχολικό έτος γράφτηκαν συνολικά διακόσιοι εννέα (209) μαθητές σε εφτά ειδικότητες και δεκατέσσερα τμήματα. Το ΕΠΑΣ λειτουργεί σήμερα χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα οι μαθητές να οδηγούνται σε αποξένωση, αδιαφορία και εγκατάλειψη της σχολής.

Κρίνεται απαραίτητο άμεσα να προσληφθούν καθηγητές των παρακάτω ειδικοτήτων:

1.Δύο (2) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 14 Ιατρών

2.Δύο (2) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 18.25 Φυσικοθεραπευτών

3.Τρείς (3) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 18.04 Αισθητικής

4.Τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ 01.19 Κομμωτικής προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η σχολή και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν τη χρόνια τους οι μαθητές που φοιτούν στο τρέχον σχολικό έτος».

Παρόλα αυτά είναι προφανές ότι το Υπουργείο έχει άλλα σχέδια για την ΕΠΑΣ Πρέβεζας…