Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 14:24

Β. Κωστούλας: "Το να ορίσουμε αντίτιμο σε συλλόγους για τη χρήση των αθλητικών χώρων αντί να τους βοηθήσουμε, αντίκειται στην κοινή λογική"

Την αντίθεση της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” στην επιβολή αντιτίμου σε αθλητικούς συλλόγους της πόλης για τη χρήση των αθλητικών χώρων του δήμου εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κωστούλας στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας πως ο δήμος θα πρέπει να σταθεί αρωγός στους συλλόγους αντί να ζητάει χρήματα.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης καθώς λόγω του κορωνοϊού είχε ανασταλεί η λειτουργία των αθλητικών χώρων και έπρεπε να γίνει τροποποίηση της απόφασης 445/2019 για να γίνει ξανά παραχώρηση χρήσης αδειοδοτημένων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Πρέβεζας σε φορείς, για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος της “Στροφής στο Μέλλον” κ. Κωστούλας επισήμανε πως είναι υποχρέωση του δήμου να παρέχει στα σωματεία της περιοχής μας τις εγκαταστάσεις του άρτιες για την εκγύμναση των αθλητών και αυτό δεν συμβαίνει στην Πρέβεζα.

IMG 5082

“Όλα τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις έχουν κόπο, έχουν χρόνο, έχουν χρήμα που βάζουν από την πλευρά τους και ο δήμος δεν έχει σταθεί βοηθός τους, και το παρόν και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο στερείται φωτισμού, στερείται οργάνων γυμναστικής, στερείται θερμάνσεως, στερείται ψύξης, στερείται των πάντων. Τι επιβάρυνση να κάνουμε; Στο γήπεδο δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη. Ο αθλητισμός της πόλης μας, εδώ μας τιμά ο Χρύσανθος ο Κυριαζής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει παίξει βόλεϊ, ο Τάσος Αμάραντος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος σε ομάδες...Αυτά τα σωματεία κοσμούν την πόλη μας και το να ορίσουμε αντίτιμο αντί να τα βοηθήσουμε, νομίζω ότι αντίκειται και στην κοινή λογική. Η παράταξή μας και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και τώρα είναι κάθετα αντίθετη. Υπήρχαν και ισχυρισμοί στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι τα σωματεία να το πω λαϊκά οικονομάνε μέσω των ακαδημιών. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, όσοι ξέρουν από σωματεία ξέρουν ότι απαιτείται πάρα πολύ κόπος, χρόνος και χρήμα για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο στην πόλη μας. Καλό είναι ο δήμος να σταθεί αρωγός, εμείς σαν παράταξη είμαστε αντίθετοι” τόνισε ο κ. Κωστούλας, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κ. Τάσος Αμάραντος υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση των αθλητικών εγκαταστάσεων διότι εντοπίζονται πάρα πολλά προβλήματα και πρότεινε να γίνει μια ευρεία συνάντηση των αθλητικών φορέων με τη δημοτική αρχή.

IMG 5037

Απαντώντας ο κ. Καραμανίδης, ο οποίος είναι και εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος σε θέματα εποπτείας και συντονισμού Νεολαίας, Αθλητισμού και Μαζικού Αθλητισμού, τόνισε πως πρόκειται για καθαρά τεχνικό θέμα το οποίο ορίζεται από τη νομοθεσία.

“Το ποσό είναι 3 ευρώ την ώρα, είναι τελείως τυπικό. Είναι σωστή η επισήμανση που κάνει ο κ. Κωστούλας αλλά σας λέω ότι ορίζεται από το νόμο και σας λέω ότι κοιτάμε να βοηθήσουμε τα σωματεία με κάποιες επιχορηγήσεις για τις διοργανώσεις που κάνουν. Όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, γνωρίζετε ότι από τέλος Σεπτεμβρίου έχει γίνει πλήρης καταγραφή σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η δημοτική αρχή είναι ενήμερη για τα πάντα. Πριν τον κορωνοϊό περάσαμε την κατανομή των κονδυλίων σε 13 κωδικούς που αναφέρονταν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις με έναν κωδικό της τάξης των 190 χιλιάδων ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο έργο που θα συμπεριλάβει όλες τις μικρές αποκαταστάσεις, επισκευές κλπ. Όσον αφορά το ΔΑΚ, τις επόμενες ημέρες προχωράμε ώστε να μπει ο φωτισμός, ήδη είχαμε κάνει τη μελέτη. Όσον αφορά το “Φιλόδημος” έχουμε κάνει την πρόταση για τις 600 χιλιάδες, έχουμε πάρει την έγκριση από τη Γενική Γραμματεία και αφορά την αίθουσα “Ντίνος Σαγανάς” και το χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου. Δυστυχώς όπως σας είπα έχουμε ένα τρίμηνο που δεν λειτουργεί τίποτα. Γνωρίζετε ότι στο δημόσιο αυτή τη στιγμή λόγω κορωνοϊού υπολειτουργούν όλα τα τμήματα. Όμως να γνωρίζετε ότι είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και θα κοιτάξουμε να καλλωπίσουμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις άμεσα. Στις πιο πολλές εγκαταστάσεις τα χαρτιά της δημοπράτησης είναι σχεδόν έτοιμα και θα δείτε ότι στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν σιγά σιγά ένα ένα να βγαίνουν” τόνισε ο κ. Καραμανίδης με τη Στροφή στο Μέλλον και τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζουν κατά ως προς την επιβολή αντιτίμου.