Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 13:50

Ευρεία σύσκεψη για το πολιτιστικό Καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Πρέβεζας

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην είναι “άνυδρο” από πλευράς πολιτιστικών εκδηλώσεων το φετινό Καλοκαίρι, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, γνωστοποίησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κα Αθηνά Κωνσταντάκη.

IMG 5110

Όπως επισήμανε θα πραγματοποιηθούν ορισμένες εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, για τις οποίες όμως δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο μέχρι να βγει η σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμος θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με τον πολιτισμό για να γίνει μια ευρεία σύσκεψη όπου θα κατατεθούν προτάσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν το φετινό Καλοκαίρι.

“Επειδή δεν θέλουμε να μείνει η πόλη ανενεργή θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση επίσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους στο κομμάτι του πολιτισμού, προκειμένου να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, να κατατεθούν προτάσεις, να συζητήσουμε και όποιος έχει οποιαδήποτε πρόταση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που έχει τεθεί είμαστε ανοιχτοί σε αυτό” είπε η κα Κωνσταντάκη σημειώνοντας πως η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεοφάνειο μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Να θυμίσουμε πως στα πλαίσια του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης θα φιλοξενήσει την παράσταση "Μαρμαρωμένες Τρωάδες" του Ευριπίδη στις 22 Ιουλίου. (δείτε εδώ)