Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 16:40

Εκτεθειμένος ο Δήμος Πρέβεζας από τη μη λειτουργία του 1ου Παιδικού Σταθμού

Είχαμε αναφερθεί σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Δήμο Πρέβεζας την 1η Ιουνίου, με 3 παιδικούς σταθμούς να μην μπορούν να δεχθούν παιδιά. Η διαδικασία αυτή φαίνεται πως αφήνει εκτεθειμένη τη δημοτική αρχή τόσο απέναντι στο Υπουργείο, όσο και απέναντι στους γονείς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο μας ανέφερε πως ο 1ος Παιδικός Σταθμός στην οδό Κλεμανσώ (σημερινή Καλημέρη) δεν λειτούργησε καθώς γίνονταν προγραμματισμένες εργασίες, όπως μας είπε χαρακτηριστικά. Άλλοι δύο όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος (ο 4ος στην οδό Επτανήσου και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας στον Υδατόπυργο), δε λειτούργησαν τη Δευτέρα, λόγω -όπως ανέφερε ο Δήμαρχος- κάποιων ζητημάτων που υπήρχαν με το προσωπικό. Σήμερα, Τρίτη, όλοι οι παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν και στις 3 δημοτικές ενότητες (Λούρο, Ζάλογγο, Πρέβεζα) εκτός από τον 1ο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται και παρά τις οχλήσεις των γονέων, δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσει.

Θυμίζουμε, όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει και στο ρεπορτάζ μας, ότι στους 7 από τους 9 παιδκούς σταθμούς ήταν σε εξέλιξη εργολαβία, ώστε να μπορέσουν να κτίρια να προσαρμοστούν σε όσα αναφέρει το σχετικό προεδρικό διάταγμα για την αδειοδότησή τους.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στους 6 από τους 7, εκτός από τον 1ο παιδικό σταθμό στην Κλεμανσώ, όπου δεν έχει εξακριβωθεί γιατί υπήρξε η καθυστέρηση. Τουλάχιστον δεν μας ανέφερε κάτι σχετικό ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Το ζήτημα είναι πως ο Δήμος, ο Δήμαρχος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα θέματα αυτά μένουν εκτεθειμένοι γιατί ήταν ξεκάθαρο πως την 1η Ιουνίου οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δεχθούν παιδιά και νήπια.

Μην ξεχνάμε ότι οι Δήμοι έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις υπηρεσιών με τους γονείς, για να συμμετέχουν στο ΕΣΠΑ που έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι και την 31η Ιουλίου και θα έπρεπε να ήταν όλα έτοιμα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και να λειτουργήσει κανονικά και ο 1ος Παιδικός Σταθμός.