Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 13:42

“Πέρασε” η αύξηση των διδάκτρων για τα χορευτικά – “Στροφή στο Μέλλον”: Να καλυφθεί το ποσό από τον κωδικό για τις κουρτίνες του Δημάρχου...”

Στη δια περιφοράς και με τη μορφή του κατ' επείγοντος συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και η καταβολή των παρακάτω ετήσιων διδάκτρων:

α) για τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων η καταβολή του ποσού των 23 € το άτομο και 35 € το ζευγάρι ανά έτος διδασκαλίας.

β) για τα χορευτικά τμήματα των ανηλίκων (παιδιών και εφήβων) 12 € το παιδί ή έφηβος ανά έτος διδασκαλίας.

Το συνολικό ετήσιο ποσό προϋπολογίζεται στα 3.500,00 ΕΥΡΩ από το οποίο θα καλυφθεί η μισθοδοσία του χοροδιδασκάλου.

Μειοψήφησε η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, ενώ απείχε της ψηφοφορίας η παράταξη “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”.

Οι σύμβουλοι της “Στροφής στο Μέλλον” μάλιστα υποστήριξαν:

“Πρόταση της παράταξής μας είναι να μην υπάρχει αντίτιμο στη συμμετοχή στα χορευτικά τμήματα του ΔΗΜΟΥ και να καλυφθεί το ποσό από τα έσοδα του Δήμου και μάλιστα από το κωδικό που χρησιμοποιήθηκε για τις κουρτίνες του γραφείου Δημάρχου”.

Το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν και φυσικά δεν έχει να κάνει με την αναγκαιότητα και την υποχρέωση του Δήμου να λειτουργήσει τα χορευτικά του τμήματα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είχε αποφασίσει αρνητικά στην αύξηση των διδάκτρων. Η δημοτική αρχή επανέφερε όμως το θέμα αρχικά στην οικονομική επιτροπή και την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ υπήρχε ήδη απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Ήταν ουσιαστικά ένα τεχνικό “κόλπο” για να περάσει τελικά η αύξηση.

Δείτε ΕΔΩ το πρακτικό της απόφασης.