Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 12:06

“Λουκέτο” σε όλες τις παιδικές χαρές του Ν. Πρέβεζας – Καμία δεν είναι πιστοποιημένη, εμπλέκεται και η Εισαγγελία

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή οι Δήμοι του Ν. Πρέβεζας είναι υποχρεωμένοι να βάλουν... λουκέτο στις παιδικές χαρές τους, μέχρι να τους δοθεί η σχετική πιστοποίηση καταλληλότητας από την Τριμελή Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σχετική ενημέρωση που είχαμε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας Γιάννη Δαρδαμάνη, είχε γίνει παλαιότερα μία μηνυτήρια αναφορά από τον τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο σχετικά με την καταλληλότητα των παιδικών, η οποία έχει μετενέργεια και δεν έχει κλείσει η υπόθεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ειρηνοδίκης έχει πραγματοποιήσει στα μέλη της Επιτροπής δύο κλήσεις για κατάθεση, μία στο τέλος Ιανουαρίου και μια στις 10 Ιουνίου (σ.σ. χθες). Οι παιδικές χαρές και οι καταλληλότητά τους δεν είναι απλή υπόθεση. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι εξαιρετικά αυστηρό και ορθώς είναι γιατί στο παρελθόν έχουν γίνει ατυχήματα και με την υγεία των μικρών παιδιών δεν πρέπει να παίζει κανείς.

Αυτή τη στιγμή στο Νομό Πρέβεζας από την Επιτροπή της Αποκεντρωμένης δεν έχει πιστοποιηθεί ως κατάλληλη καμία παιδική χαρά. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο πως ορισμένες δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Ειδικά στο Δήμο Ζηρού, ο οποίος μέσω του “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” είχε δημιουργήσει καλές παιδικές χαρές, αλλά και στη Δ.Ε. Φαναρίου η παιδική χαρά στο νέο κλειστό γυμναστήριο είναι καινούρια. Και στο Δήμο Πρέβεζας τρεις παιδικές χαρές ήταν σε ικανοποιητική κατάσταση.

Παρ' όλα αυτά απαιτούνται διορθωτικές επεμβάσεις για να χορηγηθεί η πιστοποίηση καταλληλότητας από την Τριμελή Επιτροπή της Αποκεντρωμένης, οι οποίες πρέπει να γίνουν και να γίνουν άμεσα.

Στο Δήμο Πρέβεζας μάλιστα έχουν μπει και λουκέτα και απαγορεύεται η είσοδος και η χρήση.

Οι έλεγχοι θα γίνονται τακτικά και θα πρέπει και οι Δήμοι να “τρέξουν” ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι για να δεχθούν και πάλι οι παιδικές χαρές μικρά παιδιά.