Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 12:16

Ο ΦΟΔΣΑ θα “μπαλώσει” την... γκάφα με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Πρέβεζας – Ενημερώθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Πρέβεζας

Ενημερωτική συνάντηση είχαν στην Πρέβεζα την Τετάρτη, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πρέβεζας με τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή.

Συζητήθηκε το Σχέδιο Κανονισμού Τιμολόγησης και Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού έτους 2020, ενώ ο κ. Καλαντζής απάντησε στις ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων σχετικά με το κόστος, τη λειτουργία, τις εγκαταστάσεις κ.α.

Η... γκάφα που είχε γίνει με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Πρέβεζας, ο οποίος στα “χαρτιά” φαινόταν έτοιμος, ενώ δεν ήταν και τελικώς δεν είχε χρηματοδοτηθεί (είχε χρηματοδοτηθεί μόνο ο εξοπλισμός), θα “μπαλωθεί” από τον ΦΟΔΣΑ που θα υλοποιήσει μέσω της Περιφέρειας το έργο και θα έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του Σταθμού.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πρέβεζας εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και πάλι για το “ακριβό σπορ” της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και για το κόστος που ενδεχομένως να ξεπερνά συνολικά και το 1 εκατομ. ευρώ, ωστόσο το όλο φιλόδοξο εγχείρημα χρειάζεται δουλειά, συνεργασίες και γρήγορα “πολιτικά αντανακλαστικά” για να πετύχει τεχνικά και περιβαλλοντικά, ώστε να μη βρεθούν οι Δήμοι στη δυσάρεστη θέση να πληρώσουν μέσω αύξησης δημοτικών τελών “τον κούκο ως αηδόνι”.