Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 11:18

Δρομολογείται η απομάκρυνση του εγκαταλελειμμένου πλωτού γερανού

Το πράσινο φως για την απομάκρυνση του γερανού που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στο Άκτιο και του πλωτού “Κάρα” που βρίσκεται στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού της Πρέβεζας, έδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας ο κ. Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου στη γνωμοδοτική Επιτροπή για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων, που έχει συγκροτηθεί από το Λιμεναρχείο.

“Έχουμε το γερανό απέναντι και το “Κάρα” που βρίσκεται στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού, εγώ έχω φτιάξει σε συνεργασία με το λιμεναρχείο τον κ. Σούγκα και με τη βοήθεια της κυρίας λιμενάρχη όλα τα απαραίτητα έγγραφα,. Είμαι πρόεδρος της επιτροπής αυτής και θέλω να πάρω το πράσινο φως σήμερα από το Λιμενικό Ταμείο ώστε να προχωρήσω στη σύγκληση της επιτροπής, η οποία θα πάρει την απόφαση για να μπορέσουν να απομακρυνθούν” τόνισε ο κ. Καραμανίδης σημειώνοντας πως θα γίνει διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί ενδιαφερόμενος που θα απομακρύνει τα δύο πλωτά, τα οποία πιθανώς θα πάνε για σκραπ (ανακύκλωση).

Το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου ήταν θετικό με τον κ. Κουμπή να επισημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει εισήγηση από τη συγκεκριμένη Επιτροπή για να προχωρήσει η όλη διαδικασία, ενώ κλείνοντας ο κ. Καραμανίδης σημείωσε πως δική του επιθυμία θα ήταν να μετατραπούν σε ναυάγια για την ανάπτυξη καταδυτικού τουρισμού στην περιοχή, ωστόσο όπως είπε αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει.