Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 02:27

Ήλθε, άκουσε και απήλθε χωρίς δεσμεύσεις...

Ήλθε, είδε, άκουσε και απήλθε η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Θεοδώρα Χουλιάρα, η οποία χθες βρέθηκε στην Πρέβεζα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της περιοχής αλλά και εκπροσώπους της ΕΠΑΣ και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας που αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Η κα Χουλιάρα συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου αλλά και με τον τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου για θέματα εκπαίδευσης Γιώργο Φραγκούλη για να συζητήσει θέματα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης στην περιοχή και τους διαβεβαίωσε πως είναι ήδη ενήμερη και η παρουσία της σε όλους τους νομούς της Ηπείρου θα είναι πολύ τακτική.

Η κα Χουλιάρα άκουσε τα προβλήματα που της παρέθεσαν οι εκπρόσωποι των δύο σχολείων και τόνισε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα έδιναν και λύσεις το συντομότερο δυνατόν, υπογραμμίζοντας πως δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας οι κινήσεις που μπορούν να γίνουν είναι περιορισμένες.

Η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε για νέα επίσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα στην Πρέβεζα , διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των εκπαιδευτικών θεμάτων της Ηπείρου γενικότερα και της Πρέβεζας ειδικότερα.

«Όλοι μας εκφράζουν τη συμπάθειά τους, μας υπόσχονται ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν και ότι μεταφέρουν το πρόβλημα προς τα πάνω αλλά αυτό δεν ικανοποιείται, αλλά στην πράξη αυτό που γίνεται είναι ότι υπάρχουν μαθητές που θα χάσουν τη χρονιά τους και δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό για αυτό» τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Πρέβεζας κ. Θεοφάνους, κάνοντας λόγο για θυσία των τεχνικών σχολείων στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων για την Παιδεία.

«Στην ουσία αυτό που θέλουν είναι να καταφέρουν να εξωθήσουν τους μαθητές να εγκαταλείψουν τις Επαγγελματικές Σχολές αφού πρώτα τις απαξιώσουν στοχευμένα και κατ’ επιλογή» είπε ο κ. Θεοφάνους, υπογραμμίζοντας πως πλέον οι μαθητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε άλλες δράσεις διαμαρτυρίας πέρα από τις συναντήσεις και τα υπομνήματα διαμαρτυρίας.