Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 19:28

“Ανάπτυξη Τώρα”: "Να απεμπλακεί το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας από ξενοδοχεία καραντίνας,  διαμονής για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19"

Τη δυσφορία και την έκπληξή τους εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα" για το γεγονός ότι επελέγη ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο της Πρέβεζας το οποίο θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το Υπουργείο Τουρισμού την Παρασκευή 26 Ιουνίου έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία καραντίνας) που θα φιλοξενήσουν επισκέπτες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα διαγνωστούν θετικοί στον COVID-19. Με έκπληξη και δυσφορία παρατηρήσαμε ότι για την Π.Ε. Πρέβεζας επιλέχθηκε ένα κατάλυμα στο πιο τουριστικό και γραφικό σημείο της Πρέβεζας, στο ιστορικό κέντρο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η Πολιτεία έχει κάθε δικαίωμα -και καλά κάνει- να παίρνει όσα μέτρα θεωρεί απαραίτητα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τους ανθρώπους που θα βρεθούν -αν βρεθούν- θετικοί στον κορονοϊό, ενώ έχουν επιλέξει το Νομό Πρέβεζας για να κάνουν τις διακοπές τους, θα τους αντιμετωπίσουμε ως ασθενείς, με σεβασμό, φροντίδα και τη δέουσα στάση φιλοξενίας και προσφοράς, χωρίς να δώσουμε κανέναν δικαίωμα αμφισβήτησης στα στοιχεία της ασφάλειας και της φιλοξενίας που μας χαρακτηρίζουν ως πόλη και ως δημότες.
Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!
Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι ως “Ανάπτυξη Τώρα” και ως αυτοδιοικητική προσέγγιση τολμούμε πάντα να λέμε την γνώμη μας καθαρά, ξάστερα και ντόμπρα στους πολίτες, καθώς δεν συνηθίζουμε να λέμε “μακριά από το σπίτι μας κι ας πάει όπου να 'ναι”.
Δε μπορούμε όμως να μην απαιτούμε για την πόλη μας, δε μπορούμε να μην ζητούμε να απεμπλακεί το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας από αυτή την ιστορία. Δε μπορούμε να μην είμαστε οργισμένοι με την απάθεια της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, ο οποίος ενώ “βολτάρει” πιο συχνά από τον καθένα στα Υπουργεία, εν τούτοις δεν πετυχαίνει αποτελέσματα.
Μία δημοτική αρχή, με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, είναι “αφεντικό” στο Δήμο της. Κανείς από το κεντρικό κράτος δεν έχει δικαίωμα να της “φυτεύει” πολιτικές και ό,τι βολεύει τον κάθε Υπουργό, χωρίς προηγουμένως να έχει ερωτηθεί η δημοτική αρχή. Εκτός κι αν ρωτήθηκε!!! ή γνώριζε!!! ο κ. Γεωργάκος, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια.
Η αρνητική εικόνα και η αίσθηση “καραντίνας” που θα δημιουργηθεί για ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Πρέβεζας, έστω κι αν δεν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι κινδύνου, θα πρέπει δυστυχώς να θεωρείται δεδομένη.
Πολλοί συνδημότες μας, πολλοί επαγγελματίες - καταστηματάρχες , σύλλογοι και άνθρωποι του τουρισμού εκφράζουν την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους. Ταυτιζόμαστε μαζί τους και καλούμε τη δημοτική αρχή Πρέβεζας του κ. Γεωργάκου να δώσει άμεσα λύση.
Το ζήτημα όμως είναι τι έκανε η δημοτική αρχή για να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη.
Μίλησε με τις ενώσεις των ξενοδόχων που είχαν διαφορετική πρόταση για το συγκεκριμένο ζήτημα; Αφουγκράστηκε τις απόψεις τους; Πρότεινε εναλλακτική πρόταση στα Υπουργεία; Έφερε το θέμα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έστω και δια περιφοράς; Μετέφερε τις ανησυχίες στο αρμόδιο Υπουργείο ή απλώς για μια ακόμη φορά οι εξελίξεις πρόλαβαν τη δημοτική αρχή; Τι έκανε επιτέλους ο κ. Γεωργάκος για να προλάβει και σε αυτή την περίπτωση μία ακόμη αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας;
Ωραίες οι φωτογραφίες του Δημάρχου και με τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (2 φορές τον συνάντησε με τα ανάλογα δελτία τύπου) και με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και με το μισό υπουργικό συμβούλιο, εδώ όμως έχει δημιουργηθεί ένα μείζον κοινωνικό θέμα και ζητάμε να μας αποδείξει ότι είχαμε λάθος όταν λέγαμε ότι οι συναντήσεις είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
Ζητάμε τάχιστα να υπάρξει λύση προς άλλη κατεύθυνση και όχι να αφήσουμε να παγιωθεί αυτή η κατάσταση που μόνο δεινά θα φέρει στην ήδη περιορισμένη τουριστική κίνηση της Πρέβεζα.
Ζητάμε άμεση λύση από την δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αντιμετώπιση του ζητήματος άμεσα, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα θα το βάλουμε θέμα ως προ ημερησίας συζήτησης και θα καλέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς να παραβρεθούν, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να προχωρήσουμε σε ψήφισμά αλλά και σε διάβημα προς το υπουργείο τουρισμού.
Η “Ανάπτυξη Τώρα” θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να συνδιαμορφωθεί στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου μία σαφής αντιπρόταση, με βάση και τις απόψεις των τοπικών ενώσεων ξενοδόχων.
Ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να σταματήσει να είναι “ουρά” και να γίνει μπροστάρης...