Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 11:31

“Καμπανάκι κινδύνου” για να είναι έτοιμος ο Δήμος Πρέβεζας για τις γαλάζιες σημαίες ήχησε στην οικονομική επιτροπή

Στην ανάκληση της αριθμ.208/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), σύμφωνα με την αριθμ.718/2020 Απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.), προχώρησε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το έργο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» και ήχησε ένα “καμπανάκι κινδύνου” στους συμβούλους, στο πλαίσιο της ετοιμότητας για τις γαλάζιες σημαίες και τους ελέγχους που θα γίνουν στο τέλος του καλοκαιριού από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Ειδικότερα, με την αριθμ. 208/2020 ανατέθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας σε ιδιώτη το έργο της προμήθειας ειδών εξοπλισμού (ράμπες) για τη δημιουργία μη μόνιμων υποδομών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ σε τρεις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Πρέβεζας (Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Βράχος).

Η συγκεκριμένη σύμβαση απαιτούσε προσυμβατικό έλεγχο από την αρμόδια Αρχή που προαναφέραμε, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να απαιτείται ανάκληση της απόφασης, καθώς διαπιστώθηκε στον έλεγχο πως απαιτούνταν ένα ειδικό ISO παραπάνω.

Η συγκεκριμένη πράξη για το Δήμο Πρέβεζας («ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ») εξελίσσεται σε διαρκή “πονοκέφαλο” για το Δήμο Πρέβεζας, καθώς στην από 10/5/2019 μελέτη του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, τα προς προμήθεια είδη εξοπλισμού για τη δημιουργία μη μόνιμων υποδομών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ σε τρεις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Πρέβεζας (Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Βράχος) είχαν κατανεμηθεί σε δέκα (10) τμήματα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση, τελικώς ο ιδιώτης προσέφυγε με τη σειρά του στην αρμόδια αρχή, δικαιώθηκε και θα είναι αυτός που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Παράλληλα επισήμανε ότι από τα 10 τμήματα που προαναφέρονται για την εκτέλεση της πράξης έχει βρεθεί ανάδοχος στα 5, και στα άλλα 5 ο διαγωνισμός ήταν άγονος.

Σε ερωτήσεις των μελών της οικονομικής επιτροπής για το αν μπορούμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, η αρμόδια υπάλληλος απάντησε ότι μπορεί να ακολουθηθεί η μέθοδος της διαπραγμάτευσης για να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να γίνει απευθείας ανάθεση.

Εξέφρασε όμως τον προβληματισμό της, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της Επιτροπής για το χρονικό διάστημα στο οποίο θα έχει γίνει εκτέλεση του συνόλου της πράξης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης τόνισε από την πλευρά του πως πρέπει να “τρέξουν” οι διαδικασίες και αυτή τη φορά να γίνει συλλογή των υλικών για να αποθηκευτούν στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος στο αμαξοστάσιο των οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει και εξοικονόμηση πόρων για τις άλλες χρονιές.