Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 12:34

Ένα... ELENA που αργεί να συζητηθεί εκ νέου και η συνάντηση Καχριμάνη-Γεωργάκου

Το ζήτημα του οδοφωτισμού του Δήμου Πρέβεζας μέσω του προγράμματος ELENA και η μέθοδος της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχει επιλεγεί, προκαλεί “αναταράξεις” σε ολόκληρη την Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια Ηπείρου έμεινε με μοναδικό “στηλοβάτη” της το Δήμο Πρέβεζας.

Οι δημοτικές παρατάξεις “Δημοτική Συνεργασία”, “Στροφή στο Μέλλον”, “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας” συνέλεξαν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών στις αρχές Ιουνίου, ώστε να έρθει και πάλι το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Ωστόσο η συνεδρίαση αυτή καθυστερεί πέραν των έξι ημερών που προβλέπεται από των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων στο άρθρο για τη σύγκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου.

Στο ίδιο άρθρο ωστόσο αναφέρεται ότι “... δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθει δίμηνο, αφότου εκδόθηκε απορριπτική απόφαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεότερων στοιχείων”.

Οι σύμβουλοι όμως που ζήτησαν εκ νέου συνεδρίαση επικαλούνται τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των μεγάλων Δήμων της Ηπείρου.

Πιθανολογείται ότι στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 22 Ιουλίου θα μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Σε κάθε περίπτωση άσχετη με το θέμα δεν είναι και η πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα Ιωάννινα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr).

Ο κ. Γεωργάκος που “διαφημίζει” την κάθε του συνάντηση και εκδίδει συνεχώς δελτία Τύπου, για τη συγκεκριμένη συνάντηση δεν δημοσιοποίησε τίποτα.

Η συζήτηση πάντως αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον...