Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 19:35

Ολοκληρώθηκε το έργο Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων στο Δήμο Πάργας-Δωρεάν wifi σε 3 κεντρικά σημεία του δήμου

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες μέρες, το έργο Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων στο Δήμο Πάργας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU από τον όμιλο Euroaxes.

Πρόκειται για έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Πάργας, προχώρησε στην εγκατάσταση παροχής ασύρματου Wi-Fi, σε 3 σημεία:

1. Πλατεία Δημαρχείου - Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Καναλάκι

2. Κεντρική Πλατεία Καναλακίου

3. Λιμάνι - Παραλία Πάργας

Το ασύρματο δίκτυο που αναπτύχθηκε δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Πάργας, να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, το internet και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

Ο Δήμος Πάργας γίνεται ο δεύτερος Δήμος στη Ήπειρο που αξιοποιεί την δράση και σε συνδυασμό με την ανακατανομή παλαιότερων συσκευών δημόσιας πρόσβασης στο διαδίκτυο που διέθετε και που ήταν παροπλισμένα, δημιουργεί σταδιακά εάν σύγχρονο δίκτυο δημόσιας πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και στο πιο μικρό χωριό, καθώς και την παροχή IOT υπηρεσιών στους δημότες.

Το έργο έχει υλοποιηθεί με πλήρη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Πιτσαρός και τον σχεδιασμό υλοποίησε η εταιρία EuroAxes σε συνεργασία με το γραφείο Δημάρχου Πάργας. Τέλος η υλοποίηση έγινε από την εταιρεία EuroAxes και τους έμπειρους τεχνικούς της σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις σύγχρονες πρακτικές.