Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 10:59

Μπροστά σε αγωγή δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έργα χωρίς τιμολόγια και συμβάσεις ο Δήμος Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Μπροστά σε μία παλιά υπόθεση που κρατά από το 2016 βρίσκεται η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, η οποία θα κληθεί την Πέμπτη να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα κατά εργολάβου που ζητά 60.695,98€ πλέον ΦΠΑ 24%, από το Δήμο.

Ειδικότερα ο συγκεκριμένος εργολάβος οικοδομών και οικοδομικών εργασιών, ζητά με την αγωγή του το παραπάνω ποσό για εργασίες όπως κατασκευή εξεδρών, κατασκευή πεζοδρομίων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, πλακόστρωση, επισκευή και συντήρηση πεζόδρομου, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2015.

Ισχυρίστηκε ότι 4 Αντιδήμαρχοι της τότε δημοτικής αρχής του είχαν αναθέσει προφορικά να προβεί στις εργασίες και ο ίδιος αποδεικνύει ότι τα έργα έχουν εκτελεστεί και ότι έλαβε εντολή από τους Αντιδημάρχους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει απασχολήσει αρκετές φορές την οικονομική επιτροπή του Δήμου με την παλαιότερη σύνθεσή της

Την πρώτη του αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας την κατέθεσε το 2016, αλλά στη συνέχεια παραιτήθηκε του δικογράφου της αγωγής. Επανήλθε με την ίδια απαίτηση το 2017, και το 2018 το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας έκανε δεκτή την αγωγή του. Ο Δήμος Πρέβεζας άσκησε έφεση, η οποία έγινε δεκτή στο Εφετείο Ιωαννίνων το 2019. Ο εργολάβος όμως επανήλθε και πάλι πριν από λίγο καιρό, εντός του 2020 και με βελτιωμένη αγωγή κατονομάζει εκτός από τους 4 Αντιδημάρχους και τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη σε αυτούς που του έδωσαν προφορική εντολή.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας θα κληθεί να δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο του Δήμου να ασκήσει ή όχι ένδικα μέσα κατά της αγωγής, αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η πολιτική συζήτηση που θα προκύψει και φυσικά αν ήταν ή όχι ενήμερος ο κ. Μπαΐλης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας σε παλαιότερο απαντητικό τους έγγραφο για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν αναφέρει ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις, ούτε εγκρίσεις, ούτε επίβλεψη ούτε παράδοση των έργων, ούτε φάκελοι και εντάξεις στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Σε παλαιότερη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2020, ο επικεφαλής της "Δημοτικής Ανατροπής" και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Ροπόκης είχε πει για τέτοιου είδους αγωγές: “Ο καθένας να πάρει την ευθύνη για όσα έχει κάνει. Δε γίνεται για όλη την περίοδο Μπαΐλη, ο μόνος που ξέρει για προφορικές εντολές να είναι ο Βαγγέλης Ροπόκης. Δε γίνεται... Ούτε γίνεται να μην ξέρουν ούτε οι Αντιδήμαρχοι ούτε ο Δήμαρχος...”.