Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 10:16

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Πρέβεζας: “Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας:

“ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη βουλή προς ψήφιση ένα αντεργατικό νομοσχέδιο-τερατούργημα, με την επωνυμία "δημόσιες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις". Το νομοσχέδιο αυτό εισάγει περιορισμούς, ξεπερνώντας ακόμα και αυτούς που θέτει το Σύνταγμα. Βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στη λαϊκή διεκδίκηση , για το οποίο χύθηκαν ποταμοί αίματος, ποινικοποιεί το δικαίωμα στην αμφισβήτηση, το δικαίωμα στη δράση ενάντια στην αιτία που γεννά την φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση.

Με το νομοσχέδιο αυτό μετατρέπονται πλέον σε ποινικό αδίκημα οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για δουλειά με δικαιώματα, για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν υγεία και παιδεία και γενικά για ό,τι βελτιώνει τις συνθήκες ζωής τους.

Το νομοσχέδιο, που είναι αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971,ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα ερμηνείας του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση και συγκέντρωση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Φέρνουν ξανά τον χωροφύλακα μέσα στα σωματεία , στις διαδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις , στις συνελεύσεις.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Είναι γνωστή η τακτική , αυτό δείχνει και η εμπειρία χρόνων, η αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζόμενων, του λαού γενικότερα πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα.

 

Το επόμενο διάστημα έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ανησυχούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα κυβερνητικά επιτελεία που τους στηρίζουν για την οργή των εργαζομένων που θα ξεσπάσει, γι αυτό βιάζονται να πάρουν τα μέτρα τους. Μόλις πριν έξι μήνες η ΕΕ, σε ετήσια έκθεσή της, κατέγραφε ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση , σε συνέχεια των προηγούμενων, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, αντικειμενικά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να τα αντιπαλέψουν, για να μπορέσουν να ανασάνουν. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η δικαιολογημένη οργή των εργαζομένων δεν θα αργήσει να ξεσπάσει!!

Η παρέμβαση στις διαδηλώσεις συμπληρώνει τον συνολικό σχεδιασμό καταστολής ,που θέλει τον εργαζόμενο στο περιθώριο, άφωνο, και τους αγώνες του στο γύψο. Αυτό επιτάσσει η "κανονικότητά" τους, σιγή νεκροταφείου με σκυμμένο το κεφάλι.Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Αφορά την καταστολή και την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και μόνο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς , όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα , να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να μην περάσει αυτό το τερατούργημα.

  • Να μην επιτρέψουμε να μπει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

 

  • Να μην παραδώσουμε μόνοι μας το μόνο όπλο που έχουμε σαν εργαζόμενοι.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7/2020 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 8ΜΜ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

 

ΤΟ ΔΣ”.