Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 10:19

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας: “Κανένας αγώνας δεν θα πάρει άδεια από την αστυνομία και το κράτος”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας:

“Με ιδιώνυμο κατά διαδηλωτών, απαγορεύσεις, εξοντωτικές αποζημιώσεις και ευχέρεια στη διάλυση των συγκεντρώσεων η κυβέρνηση βάζει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση, με το υπεραντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή, με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Το νομοθετικό τερατούργημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θέτει υπό δρακόντειους περιορισμούς και ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, επιτρέποντας μόνο διαδηλώσεις που επιτρέπουν η αστυνομία και η κυβέρνηση!!!

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά αντιδραστικό, που επιβάλλει το κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει την ελεύθερη έκφραση ως όχληση, ως διατάραξη της κοινωνικο-οικονομικής ζωής, επιχειρώντας να «μην διαταράσσεται υπέρμετρα», με αποκλειστικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι έχει μπροστά της, την μαζική αντίσταση της εργατικής τάξης και της νεολαίας σε όλες τις αντιδραστικές της επιθέσεις και απέναντι σε αυτόν τον φόβο έχει την αυταπάτη ότι θα την προστατεύσει το νομοσχέδιο που κατεβάζει.

Όπως δεν έχουν καταφέρει με όλους τους νόμους που ψήφισαν για να σταματήσουν τις εργατικές απεργίες και διεκδικήσεις (όπως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία)

Το νομοσχέδιο της ΝΔ είναι χουντικής έμπνευσης αλλά έρχεται από το μέλλον. Ενός μέλλοντος όπου η σιδερένια φτέρνα μιας κατ’ όνομα δημοκρατίας επιχειρεί να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή, στην ελευθερία.

Αυτή την ώρα πρέπει να κτυπήσει συναγερμός στο μαζικό κίνημα , στην εργατική τάξη και τη νεολαία Το κατάπτυστο νομοσχέδιο θα πρέπει να πάει στα σκουπίδια!

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς, στη γειτονιά στο χωριό και τη πόλη για να τσακίσουμε και στην πράξη τις αντιδραστικές αυτές επιλογές.

 

Όταν φουσκώσει το κοινωνικό ποτάμι, τέτοιου είδους φράγματα σαρώνονται.

 

Δε θα τους περάσει.

Σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες”.