Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 16:44

Για Master Plan με ¨θωρακισμένο” τον εμπορικό λιμένα δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Ξεκινά η διαβούλευση εντός δεκαημέρου (pics)

Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του Δημάρχου Πρέβεζας και Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νίκου Γεωργάκου σχετικά με το ρόλο που θα έχει ο εμπορικός λιμένας και οι λειτουργίες του στο νέο τροποποιημένο Master Plan του λιμένα, ολοκληρώθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο η συνάντηση που είχαν τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου που ανήκουν στην παράταξη “Ο Δήμος της Καρδιάς μας” (δεν παρέστη ή δεν κλήθηκε να παραστεί ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης κ. Φονταράς και εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου) με τους εκπροσώπους του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας, του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Ν. Πρέβεζας «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» ΣΥΝ Π.Ε., του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Φιλιππιάδας & Πρέβεζας Συν. Π.Ε. και το ναυτικό πράκτορα Βασίλη Σαρδελή.

IMG 5355

Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι για την τροποποίηση του Master Plan το χρονοδιάγραμμα είχε εξαντληθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ξεκαθάρισε ότι ζητήθηκαν τροποποιήσεις από την “Τρίτων” την εταιρεία που έχει αναλάβει την τροποποίηση του Master Plan και πως στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει και η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου που θα καταθέσει η εταιρεία. “Ό,τι έχετε ως εμπορικό παραμένει και μελλοντικά θα λειτουργήσει και η ανατολική προβλήτα. Έχουμε δώσει μελέτες στο “Φιλόδημος ΙΙ”. Η Κρουαζιέρα θα γίνεται αρόδο και θα πρέπει να βγαίνουν οι τουρίστες σε κάποιο σημείο στο λιμάνι. Στη δυτική δεν έχουμε κάποιο κομμάτι για εμπορική χρήση, κάποια Mega Yacht θα υπάρχουν εκεί. Ό,τι έχετε ως προβλήτα εμπορική θα την έχετε με το Master Plan και επίσης και στην ανατολική προβλήτα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργάκος.

IMG 5352

Παίρνοντας το λόγο ο ναυτικός πράκτορας Βασίλης Σαρδελής, επισήμανε ότι το καλοκαίρι του 2019 δύο εναλλακτικά σχέδια είχαν παρουσιάσει οι εκπρόσωποι της εταιρείας στον τότε Πρόεδρο κ. Κατσαούνο. Ο Κατσαούνος έλεγε στην εταιρεία -σύμφωνα με τον κ. Σαρδελή- πως χρειάζονται τρεις θέσεις πλαγιοδέτησης του εμπορικού λιμένα, ωστόσο η “Τρίτων” ήρθε με τα ίδια σχέδια, σαν να μην είχε ειπωθεί τίποτα.

Επιπλέον αιτήθηκε εκ μέρους όλων των επαγγελματιών του εμπορικού λιμένα να δουν το σχέδιο που θα στείλει η εταιρεία, πριν γίνει η διαβούλευση για να υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία. “Θα πρέπει να δούμε όμως ένα σχέδιο εντελώς διαφορετικό από ότι έχει παρουσιαστεί”, είπε ο κ. Σαρδελής και πρόσθεσε: “Αυτά ειπώθηκαν και πριν από 6 μήνες, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τώρα. Θα σας παρουσιάσουν το ίδιο σχέδιο. Η εταιρεία πήρε εντολή να φέρει χωριάτικη σαλάτα και φέρνει φρούτα. Είχε ερμηνεύσει με τέτοιο τρόπο τα στατιστικά, δείχνοντας φθίνουσα πορεία για το εμπορικό λιμάνι”.

Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό της στην τροποποίηση του Master Plan και να πει πως αξίζουν οι τρεις θέσεις του εμπορικού λιμένα, γιατί η ΕΣΑΛ αποφασίζει με τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεσή της. “Να πιεστεί η εταιρεία να μεταφράσει σωστά τα στατιστικά της”, είπε χαρακτηριστικά.

IMG 5357

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας Βασίλης Κακαβούλης επέρριψε ευθύνες σε όλους τους Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τα τελευταία 20 χρόνια που λέγονται τα ίδια και τα ίδια. “Πρώτα μας έβαλαν το φράχτη. Μετά ο κ. Γιαμάς μας κόβει τη δυτική προβλήτα. Κατηγορούμαστε ότι σταματάμε τον τουρισμό και με ρωτάνε πότε θα φύγει το λιμάνι. Πάει και ο κυματοθραύστης.... Θα φτιάξετε πρώτα την ανατολική προβλήτα και να ξεχωρίσουν οι τρεις δράσεις. Αλλιώς θα σκοτωνόμαστε εκεί κάθε μέρα. Ο Μουτζούρης μας έστελνε στην ανατολική χωρίς να υπάρχει τίποτα”. Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία και τις ενστάσεις του με το δρόμο που θα συνδέσει το χώρο κρουαζιέρας.

IMG 5337

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής, υπερασπίστηκε το Ταμείο και τόνισε ότι ενισχύει συνεχώς το εμπορικό λιμάνι τα τελευταία χρόνια, ενώ παρέθεσε και τα σχετικά στοιχεία. “Θα πρέπει να δώσουμε όλοι μας ώθηση στο εμπορικό λιμάνι”, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Πρέβεζας και οι επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία που έχει εκπονήσει την τροποποίηση του Master Plan.

IMG 5350

Έκθεση εικόνων