Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 11:40

Σε ισχύ από το Σάββατο οι εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι

Σε ισχύ θα τεθούν από το ερχόμενο Σάββατο οι εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι , προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα κυκλοφορίας που εντοπίζεται στον παραλιακό δρόμο του Μονολιθίου, όταν υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Ήδη τοποθετήθηκαν οι σχετικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ όπως επισήμανε στο atpreveza.gr o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κ. Ακρίβης, τις επόμενες ημέρες πιθανώς θα τοποθετηθούν και άλλες πινακίδες πληροφόρησης προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων και των επισκεπτών που δεν γνωρίζουν την περιοχή.

20200708 102721

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύουν από 1 Ιουνίου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, περιλαμβάνουν μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου και του παράλληλου πάνω από το αισθητικό δάσος, ενώ θα μονοδρομηθούν εναλλάξ και οι κάθετοι δρόμοι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είναι έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας θα γίνουν οι εξής εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Μονοδρόμηση της παραλιακής οδού από την κάθετη οδό παρακείμενη του κοιμητηρίου (είσοδος/έξοδος από/προς Μύτικα) έως τη διασταύρωση τύπου 'Υ' της παραλιακής για μήκος περί τα ~2,1χλμ, με φορά προς νότο, ήτοι από Κανάλι προς Μύτικα.
  • Μονοδρόμηση της βόρειας παράλληλης οδού (από την παραλιακή οδό, εφάπτεται του αισθητικού δάσους) με φορά προς βορρά, ήτοι προς Κανάλι. Με την μονοδρόμηση αυτή, δημιουργείται ένα λειτουργικό ζεύγος μονοδρόμων στην υπό εξέταση ζώνη για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία του οδικού δικτύου.
  • Οι 3 από τις 5 κάθετες δευτερεύουσες συνδετήριες οδοί μεταξύ της παραλιακής οδού και της βόρειας παράλληλης (από το αισθητικό δάσος) μονοδρομούνται εναλλάξ δημιουργώντας τις αντίστοιχες συνδέσεις με τη μορφή εισόδου προς την παραλιακή ζώνη και εξόδου αντίστοιχα, λόγω των στενών διατομών τους.
  • Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στο σύνολο των εγκάρσιων οδών εντός του αισθητικού δάσους.
  • Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στην παραλιακή οδό ανά τμήματα, σύμφωνα και με το σχέδιο σήμανσης που προσαρτάται στην παρούσα έκθεση.
  • Οι βασικές και δευτερεύουσες είσοδοι - έξοδοι (μη σηματοδοτούμενοι κόμβοι με κωδικούς Β, Βα, Γ, Γα) από την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας παραμένουν αμφίδρομες για την διευκόλυνση τόσο των προελεύσεων από βορρά (Κανάλι) όσο και από νότο (Πρέβεζα), και ουδεμία παρέμβαση εξετάζεται ή προτείνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω μη αρμοδιότητας.