Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 10:36

“Άδεια δεν θα πάρουμε από κανέναν...” - Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα κατά του νόμου περί περιορισμού των διαδηλώσεων (pics)

Με τρεις συγκεντρώσεις και πορεία που πραγματοποίησαν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας, κόμματα, φορείς, συνδικάτα και νεολαίοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στον νέο νόμο περί περιορισμού των διαδηλώσεων που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κοινό σύνθημα “Άδεια δεν θα πάρουμε από κανέναν...”.

IMG 5459

Μπροστά στην πλατεία δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν μέλη του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μέλη της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Π.Ε. Ν. Πρέβεζας.

IMG 6371

Μπροστά στο Δημαρχείο της Πρέβεζας συγκεντρώθηκαν σωματεία και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ομιλίες στην συγκέντρωση πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης και το μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Θοδωρής Βενετικίδης, όπου ξεκαθάρισαν μεταξύ άλλων ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. “Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο”, τόνισαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

IMG 5463

Μπροστά στη Θεοφάνειο συγκεντρώθηκαν μέλη σωματείων και φορείς που συσπειρώνονται στη Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και διανομή ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα και πολίτες.

 

 

Έκθεση εικόνων