Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 14:10

Αρνείται το προεδρείο να συζητηθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας το έργο ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό

Τα “σφοδρά πυρά” και την πολεμική της αντιπολίτευσης στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, αναμένεται να συγκεντρώσει το προεδρείο και ειδικότερα ο Πρόεδρος και σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Δημήτρης Καραμανίδης.

Ειδικότερα το προεδρείο αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου πρέβεζας για την επανεξέταση της απόφασης περί του έργου “Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Ηπείρου για την ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου:«Παροχή Υπηρεσιών Αναβάθμισης της Ενεργειακής Απόδοσης του Συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας και έγκριση τευχών διακήρυξης του έργου»”.

Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση σε όλη την Ήπειρο δημιουργώντας και πολιτικές προεκτάσεις (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ, τα ρεπορτάζ του atpreveza.gr).

Στους λόγους της άρνησής του το προεδρείο αναφέρει ότι το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης πληροί τις προϋποθέσεις του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ωστόσο σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. β., του νόμου 4674/2020, προκύπτει το εξής κώλυμα:

β. Εφόσον ζητείται να συζητηθεί εκ νέου θέμα για το οποίο λήφθηκε απόφαση, υποβάλλεται άπαξ γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο του συμβουλίου, στο οποίο αναφέρεται το θέμα που ζητείται να συζητηθεί εκ νέου, συνοδευόμενο από νεότερα στοιχεία, άλλως δεν γίνεται δεκτό από τον πρόεδρο”.

Κατά συνέπεια θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση”, “Δημοτική Συνεργασία”, “Στροφή στο Μέλλον” και “Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας”, που συνέλεξαν τις απαραίτητες υπογραφές για να συζητηθεί και πάλι το θέμα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών είχε πει “όχι” στην προγραμματική σύμβαση, ο Δήμαρχος κ. Ελισάφ έφερε και πάλι το θέμα στην οικονομική επιτροπή και πήρε θετική απόφαση, παρά το “όχι” του δημοτικού συμβουλίου.

Ασφαλώς από τα “παραθυράκια” του περιβόητου πλέον νόμου Θεοδωρικάκου...