Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 21:20

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Πάργα και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα

Στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα μεταφέρθηκε σήμερα θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Πάργα.

Η νεαρή τουρίστρια από τη Σερβία βρισκόταν στην Πάργα μαζί με το σύντροφό της και παρότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα, μετά από τον έλεγχο που τους έγινε κατά την είσοδό τους στη χώρα από τα σύνορα του Προμαχώνα, διαγνώστηκε ως θετικό κρούσμα Covid19.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας και θα διαμείνει εκεί με το σύντροφό της, παρότι αυτός δεν διαγνώστηκε θετικός στο τεστ, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως μετά και τα δεκάδες κρούσματα στα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα Σερρών, αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις επισκεπτών στη χώρα, κυρίως, από τις γειτονικές, βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

1. Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

2. Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

3. Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον λόγο αυτόν, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.