Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 11:03

Σύγχρονο αξονικό τομογράφο 16 τομών αποκτά το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Μία σημαντική εξέλιξη έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- σχετικά με την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έχουν ήδη κατατεθεί προσφορές στον διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια αξονικού τομογράφου 16 τομών, έπειτα από τις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού που έγιναν τον Μάιο (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του atpreveza.gr), γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξει μειοδότης και το ΓΝ Πρέβεζας θα προμηθευτεί ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε πως ήταν 25-7-2018 όταν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια με επιστολή του Διοικητή της προς τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μίλτο Παππά, ανακοίνωσε την απόφαση για την προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, για τις ανάγκες του ΓΝ Πρέβεζας, έπειτα και από πολιτική απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Αύγουστο του 2019 το ΓΝ Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση για τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, στον οποίο όμως δεν παρουσιάστηκαν ενδιαφερόμενοι, καθώς σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς απαιτούνταν μία μικρή τροποποίηση του προϋπολογισμού, που τελικά έγινε τον Μάιο του 2020.

Ο αξονικός τομογράφος που θα αντικατασταθεί, λειτουργεί από το έτος 2004. Είναι πλέον σύστημα παλαιότερης τεχνολογίας (διπλής τομής) και δεν έχει τη δυνατότητα επάρκειας ανταλλακτικών, σε περίπτωση βλάβης, όπως είχε επισημάνει παλαιότερα η 6η ΥΠΕ.

Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη αποτελεί “όαση” στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στη λειτουργία του, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.