Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 12:16

“Έτρεξαν” τις διαδικασίες Δήμος και “Κτιριακές Υποδομές” και ξεκινά η αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία του Καναλακίου

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, Δήμος Πάργας και “Κτιριακές Υποδομές” προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτίρια του Καναλακίου από το μεγάλο σεισμό της 21ης Μαρτίου και τις επόμενες εβδομάδες ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στο 1ο δημοτικό σχολείο, στο συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου και στο ΕΠΑΛ, με συνολικό κόστος 155.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι “Κτιριακές Υποδομές” προχώρησαν στην επιλογή αναδόχου, σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4412/2016 (διαπραγμάτευση) για να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίστηκε η 18η Ιουνίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, ο εργολάβος έχει αναδειχθεί και θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες, οι οποίες έχουν συνολική προθεσμία εκτέλεσης 60 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Υπάρχουν δηλαδή βάσιμες ελπίδες ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα πάντα θα είναι έτοιμα από άποψη υποδομής στα σχολικά κτίρια του Καναλακίου.