Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 19:59

Σε ισχύ τέθηκαν μέχρι 15/9 οι εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι

Σε ισχύ από σήμερα, 11 Ιουλίου  και μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου οι εποχιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μονολίθι , προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα κυκλοφορίας που εντοπίζεται στον παραλιακό δρόμο, όταν υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Σήμερα πρώτη μέρα εφαρμογής των ρυθμίσεων πολλοί ήταν αυτοί που αγνόησαν τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί, ωστόσο θα πρέπει οι οδηγοί να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να συμβάλλουν ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είναι έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες.

20200710 171834

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύουν από 1 Ιουνίου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου έχουν ως εξής:

  • Μονοδρόμηση της παραλιακής οδού από την κάθετη οδό παρακείμενη του κοιμητηρίου (είσοδος/έξοδος από/προς Μύτικα) έως τη διασταύρωση τύπου 'Υ' της παραλιακής για μήκος περί τα ~2,1χλμ, με φορά προς νότο, ήτοι από Κανάλι προς Μύτικα.
  • Μονοδρόμηση της βόρειας παράλληλης οδού (από την παραλιακή οδό, εφάπτεται του αισθητικού δάσους) με φορά προς βορρά, ήτοι προς Κανάλι. Με την μονοδρόμηση αυτή, δημιουργείται ένα λειτουργικό ζεύγος μονοδρόμων στην υπό εξέταση ζώνη για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία του οδικού δικτύου.
  • Οι 3 από τις 5 κάθετες δευτερεύουσες συνδετήριες οδοί μεταξύ της παραλιακής οδού και της βόρειας παράλληλης (από το αισθητικό δάσος) μονοδρομούνται εναλλάξ δημιουργώντας τις αντίστοιχες συνδέσεις με τη μορφή εισόδου προς την παραλιακή ζώνη και εξόδου αντίστοιχα, λόγω των στενών διατομών τους.
  • Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στο σύνολο των εγκάρσιων οδών εντός του αισθητικού δάσους.
  • Απαγόρευση της στάθμευσης (Ρ-39) στην παραλιακή οδό ανά τμήματα.
  • Οι βασικές και δευτερεύουσες είσοδοι - έξοδοι  από την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας παραμένουν αμφίδρομες για την διευκόλυνση τόσο των προελεύσεων από βορρά (Κανάλι) όσο και από νότο (Πρέβεζα), και ουδεμία παρέμβαση εξετάζεται ή προτείνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω μη αρμοδιότητας.