Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 12:31

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων για τους Δήμους της Π.Ε. Πρέβεζας

Η διαχειριστική αρχή του Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020, απέστειλε στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου, τη σχετική πρόσκληση χρηματοδότησης για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με σκοπό τη Δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν αφορούν στη χρηματοδότηση νέων έργων διαχείρισης αστικών αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου σύμφωνα με τον αναθεωρημένο (βάσει ΕΣΔΑ/2015) ΠΕΣΔΑ Ηπείρου και ειδικότερα τις Μονάδες επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των Π.Ε. Πρέβεζας και Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα μέσω της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:

• Η κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων των Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των Μονάδων),

• Η απόκτηση της απαιτούμενης εδαφικής έκτασης για την εγκατάσταση των Μονάδων • Τα έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ

• Οι αρχαιολογικές εργασίες, με δικαιούχο-εταίρο την αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων

Σε σχέση με την έγκαιρη συλλογή και παρακολούθηση των δεικτών, ο Δικαιούχος της κάθε πράξης οφείλει να συμμορφώνεται με τις σχετικές προβλέψεις / απαιτήσεις του Ενιαίου Συστήματος Παρακολούθησης Δεικτών, να ενημερώνει έγκαιρα την ΕΥΔ Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για την πορεία υλοποίησης των δεικτών της πράξης και να επιτρέπει την πρόσβαση σε σχετικά δεδομένα σε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της.