Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:54

Γιώργος Νίτσας: “Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την υγεία των κατοίκων του δήμου μας και ιδιαίτερα του Ωρωπού”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”:

Σειρά παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών για να μην εγκαταλειφθεί το διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Ωρωπού της δημοτικής κοινότητας Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, να δοθεί οριστικό τέλος στην απομάκρυνση των στεγάστρων του καρκινογόνου υλικού “ΑΜΙΑΝΤΟΣ”, αναλαμβάνει η δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Νίτσας απέστειλε στις 14 Ιουλίου 2020 επιστολή, την οποία υπογράφουν και οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανάπτυξης Τώρα”, με αποδέκτες τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρη Καραμανίδη και το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο.

Σε αυτή ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν ή θα γίνουν, δυνάμει και της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στις 30 Μαΐου 2018 όταν ήρθε σε συνεδρίαση το θέμα:

“Συζήτηση ύστερα από αίτημα των φορέων που μετείχαν στην Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου Πρέβεζας”. Παράλληλα θέτει και το θέμα της απομάκρυνση του αμιάντου από τη στέγη στην αίθουσα “Ντίνος Σαγανάς” στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα”.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας αναφέρει για το θέμα: “Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την υγεία των κατοίκων του Ωρωπού. Όπως είχα ξεκαθαρίσει και το Μάιο του 2018, πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης για τέτοιου είδους ζητήματα και η Πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Μόνο με δυναμικές κινητοποιήσεις, ευελιξία και επιθετική πολιτική μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα”.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Το Γραφείο Τύπου”.

 

 

Η επιστολή αναφέρει:

 

 

Προς : Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας κ. Δημήτριο Καραμανίδη, τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο

κοιν: δημοτικό συμβούλιο Πρεβέζας

 

Κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

Κ. Δήμαρχε

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Δήμος έχει συνέχεια.

Κληρονομήσατε θετικά, αρνητικά αλλά και υποθέσεις που χρήζουν άμεσων ενεργειών και πρωτοβουλιών.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας των δημοτών μας.

Αναφερόμαστε σε ένα θέμα που είναι αρκετά γνωστό σε εσάς, προεκλογικά το αναφέρατε και είχατε δεσμευτεί σε κατοίκους του Ωρωπού ως προς την άμεση επίλυσή του. Για το ιστορικό της υπόθεσης θα αναφέρω:

Δυνάμει της υπ’αριθμ. 242/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, έπρεπε να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία ενεργειών του Δήμου σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος που αφορά στην απομάκρυνση των στεγάστρων με το καρκινογόνο συστατικό “ΑΜΙΑΝΤΟΣ - Χρυσοτίλης ή λευκός αμίαντος)” από κατοικίες στον Ωρωπό Πρέβεζας.

Τις συγκεκριμένες στέγες κατασκεύασε και παρέδωσε το Κράτος στους κατοίκους του Ωρωπού με αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτης υγειονομικής βλάβης στο σύνολο των κατοίκων του, την ρύπανση του περιβάλλοντος και του εδάφους, επηρεάζοντας γενικότερα την τροφική αλυσίδα όλης της περιοχής.

 

Ερωτάται ο κ. δήμαρχος:

Α. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή ώστε να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα;

Β. Αν έχει προβεί σε ενέργειες, σε ποιο στάδιο βρίσκονται;

Γ. Εάν και εφόσον έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές στα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, τι απάντησαν;

Δ. Έχουν διερευνηθεί και εναλλακτικές λύσεις, ως προς την επίλυση του προβλήματος από τη δημοτική αρχή, εφόσον δεν έχει επιτευχτεί κάτι από τις παραπάνω ενέργειες και ποιες είναι αυτές οι λύσεις;

Ε. Στις παρεμβάσεις απομάκρυνσης περιλαμβάνεται και η στέγη στην αίθουσα “Ντίνος Σαγανάς” στο δημοτικό στάδιο Πρέβεζας “Αθανασία Τσουμελέκα”;

 

Πρέβεζα Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Για την δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ

ΛΟΥΦΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ