Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 10:51

Έλαβε την οικοδομική άδεια ο Δήμος Πρέβεζας για την αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών

Την απαραίτητη οικοδομική άδεια για να προχωρήσει το μεγάλο έργο «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης» προϋπολογισμού 1.105.650,00 ευρώ, που εκτελείται με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου, έλαβε από το Υπουργείο Τουρισμού ο Δήμος Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2018, ο κεντρικός οθωμανικός πυρήνας των Λουτρών, ο οποίος είναι 90,0 τ.μ., θα αναδειχθεί και θα μετατραπεί ως επισκέψιμο μνημείο. Ο Δήμος Πρέβεζας εκπόνησε την μελέτη για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων κάνοντας και μία προσθήκη – επέκταση 100 τ.μ. για την κάλυψη των προαπαιτούμενων χώρων χρήσης βάση του παραπάνω νόμου με σκοπό μετά την εκτέλεση της να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονή μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Στο προς ανακαίνιση κτίριο των λουτρών θα εκτελεστούν συνοπτικά οι παρακάνω εργασίες : 

  • Καθαίρεση και κατασκευή νέας στέγης του κτιριακού συγκροτήματος ,με κεραμίδια βυζαντινού τύπου ,με την μικρότερη δυνατή κλίση ώστε οι θόλοι του οθωμανικού πυρήνα να είναι ορατοί.

  • Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης πόσιμου νερού, νέου δικτύου παροχής νερού της ιαματικής πηγής προς τους λουτήρες με σύστημα διαχείρισης του ιαματικού πόρου καθώς και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και σύνδεσης τής με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης των ακαθάρτων της πόλης.

  • Εξ ολοκλήρου τοποθέτηση νέων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

  • Κατασκευή νέου δαπέδου στον χώρο των λουτρικών εγκαταστάσεων. Καθαίρεση των εσωτερικών τοίχων που δεν χρειάζονται ,ανακατασκευή της τοιχοποιίας που θα διατηρηθεί και κατασκευή των νέων τοίχων που θα διαμορφώσουν τις εγκαταστάσεις.

  • Οι εσωτερικοί τοίχοι των λουτρών θα επενδυθούν με πλακίδια.

  • Σε όλες τις παλαιές λιθοδομές του κτιρίου θα γίνει καθαρισμός των παλιών αρμών, ώστε να φύγουν όλα τα χαλαρά υλικά σε βάθος και αρμολόγηση με τσιμεντοκονίαμα των 400 χιλ τσιμέντου.

  • Τοποθέτηση των νέων ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων (παράθυρα, πόρτες) σε όλο το συγκρότημα.

  • Τοποθέτηση νέων, ειδικών για την χρήση, ειδών υγιεινής, αναμικτήρων παροχής και λουτήρων (δεκατρείς ατομικές λουτήρες εκ των οποίων οι δύο θα μπορούν να φιλοξενούν ΑΜΕΑ και δύο ομαδικές οι οποίες θα είναι επίσης προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ.

  • Κατασκευή νέας εισόδου ώστε το κτίριο να είναι προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

  • Η μονάδα ιαματικής θεραπείας θα περιλαμβάνει επίσης στον χώρο της ιατρείο, κυλικείο, αίθουσα ανάπαυσης, αποδυτήρια, αίθουσα μασάζ και χώρο ξεκούρασης.