Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 09:43

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΓΝ Πρέβεζας – “Στα κάγκελα” το ιατρικό προσωπικό λόγω σοβαρότατων ελλείψεων

Είχαμε επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του atpreveza.gr, τα σοβαρότατα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας, που θέτουν εν αμφιβόλω ακόμη και τη δυνατότητα εφημέρευσής του για κάποιες ημέρες μέσα στον Ιούλιο (δείτε ΕΔΩ).

Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε πως η κατάσταση ειδικά στην παθολογική κλινική και το αναισθησιολογικό τμήμα είναι έκρυθμη.

Συνολικά οι γιατροί είναι “στα κάγκελα”, τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την 6η ΥΠΕ, καθώς ήταν γνωστά τα κενά κι ενώ προκηρύχθηκαν έστω κι αυτές οι ελάχιστες θέσεις, η διοίκηση δεν στόχευσε στο να τα καλύψει.

Οι γιατροί μάλιστα θεωρούν πως αποτελεί και πολιτική επιλογή η μη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και η “στροφή” σε προσλήψεις με μπλοκάκι, που όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν ενισχύουν συνολικά τον οργανισμό ενός δημόσιου Νοσοκομείου.

Το ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νοσοκομείου, όπου εισέπραξε και πάλι αρκετά “ΘΑ”.

Απομένει να δούμε ποια λύση θα βρεθεί για να καλυφθούν τα κενά. Αν βρεθεί...