Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 12:36

Δικαίωση της “Στροφής στο Μέλλον” για τα όσα ανέφερε για τον οδοφωτισμό δια στόματος... Δημάρχου

Περίεργη εξέλιξη με πολιτική προέκταση είχε η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας την Πέμπτη.

Ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας εξέφρασε μία ένσταση για το έργο της αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην κεντρική αγορά και το Σαϊτάν Παζάρ μέσω του προγράμματος Open Mall.

“Το ELENA -ανεξάρτητα αν εμείς δεν το αποδεχόμαστε- δεν θα έρθει να αλλάξει τον οδοφωτισμό; Εμείς θα τον αλλάξουμε από μόνοι μας και αυτοί τι θα αλλάξουν;”, είπε ο κ. Κωστούλας.

IMG 5742

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Γεωργάκος ανέφερε: “Εμάς μας νοιάζει να αλλαχθούν τα φωτιστικά που αναφέρονται στη μελέτη. Όσα αλλάξουμε εμείς είναι στις προδιαγραφές. Μπορεί να γίνουν και περισσότερα. Μπορεί και λιγότερα. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι ο συγκεκριμένος αριθμός που αναφέρεται στη μελέτη. Θα το προσέξουμε.

Η καταγραφή είναι απαραίτητη ξανά στο σύνολο του Δήμου. Από το 2017-2018 έχουν μπει και επιπλέον φωτιστικά. Θα ελέγχουμε κι εμείς μαζί με την εταιρεία. Πρέπει να γίνει επικαιροποίηση και να γίνονται τροποποιήσεις”.

Αυτή η θέση όμως ήταν μία από τις βασικές ενστάσεις της “Στροφής στο Μέλλον” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για τον οδοφωτισμό (δείτε ΕΔΩ). Τότε ο σύμβουλος της παράταξης Θανάσης Ανωγιάτης είχε ρωτήσει αν είναι επικαιροποιημένα τα στοιχεία της μελέτης και εξέφρασε την αμφιβολία του αν θα μπορέσει να είναι επωφελές οικονομικά το έργο για το Δήμο. Αναφέρθηκε στο κομβικό σημείο για τη διαδικασία αποπληρωμής, αν δηλαδή θα δεσμεύει ο ανάδοχος ανταποδοτικά τέλη ή θα γίνει με μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ υποστήριξε ότι η μελέτη έγινε με βάση το επιθυμητό και όχι με το τι πληρώνει πραγματικά ο Δήμος.

Τελικώς τα στοιχεία δεν ήταν επικαιροποιημένα...