Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 12:38

“Τρέχει” τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Φιλιππιάδα ο Δήμος Ζηρού

Στην έγκριση υπογραφής σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού ( escrow account ), στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεσης έργων των Ο.Τ.Α.», Β΄ Δράση, για την χρηματοδότηση της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη Κατασκευής Κλειστής Αθλητικής Εγκατάστασης στο Δήμο Ζηρού», προϋπολογισμού 85.000,00 €, αναμένεται να προχωρήσει εκτός απροόπτου το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζηρού στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πρόκειται για απαραίτητες δράσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο της Φιλιππιάδας, τύπου Τ11.

Το Δεκέμβριο του 2018 έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του Δήμου Ζηρού, έχοντας την αμέριστη και ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε, με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Γιαννακίδη, χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλιππιάδας. Πρόκειται για εργασίες άκρως απαραίτητες για την αρτιότητα και λειτουργικότητα του χώρου, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής έχουν δεσμευτεί και για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό.