Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 16:35

Δικαστική διαμάχη από τα παλιά με πολιτικές προεκτάσεις ήρθε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας

Μία παλιά υπόθεση που προεκλογικά απασχόλησε έντονα τις τότε δημοτικές παρατάξεις, ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ειδικότερα η επιτροπή χορήγησε ομόφωνα τη νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας, για να παρασταθεί ενώπιον Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων κατά την δικάσιμο στις 3/3/2021 και σε κάθε επόμενη μετ’ αναβολή δικάσιμο αυτής, για λογαριασμό του Δήμου Πρέβεζας και αντικρούσει την από 19-6-2020 έφεση με αριθμ. καταθ. 32/2020 στο Μον. Πρωτ. Πρέβεζας και με αριθμ. καταχ. 170/2020 στο Μον. Εφετείο Ιωαννίνων, ιδιώτη με κατάστημα γενικού εμπορίου στη Δ.Ε. Λούρου κατά του Δήμου.

Η υπόθεση δεν είναι απλή. Τον Ιανουάριο του 2019 (δείτε ΕΔΩ), ο τότε ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Ροπόκης είχε θέσει ηθικά ζητήματα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δύο Αντιδήμαρχοι επί θητείας του πρώην Δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα ο καταστηματάρχης αξίωνε με την αγωγή του να του καταβληθεί ένα ποσό της τάξεως των 50.000 ευρώ (άνευ τιμολογίων) για τα έτη 2013 και 2014, επικαλούμενος προφορικές εντολές.

Ο Δήμος θα ασκήσει ένδικα μέσα, ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί και “πεδίο” για πολιτικές αντιπαραθέσεις στην οικονομική επιτροπή. Όπως και άλλες που έρχονται...