Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 11:21

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προβλήματα στον τουρισμό-επισιτισμό στο Ν. Πρέβεζας

Στις 30 Ιουνίου 2020 είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας στην κοινοβουλευτική ερώτηση που απηύθυνε στον Υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό στο Ν. Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ).

Σε απαντητικό του έγγραφο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει μεταξύ:

“... Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ Πρέβεζας – Λευκάδας πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων σε επιχειρήσεις τουρισμού – επισιτισμού και τους ενημέρωσε για την υφιστάμενη υποχρέωση των επιχειρήσεων για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων με τη διαδικασία που ακολουθείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 1346/83 και των όρων της Σ.Σ.Ε. των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Επιπλέον, κατόπιν παρέμβασης του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας – Λευκάδας, διευθετήθηκε ως αντικείμενο εργατικής διαφοράς το αίτημα επαναπρόσληψης ενός (1) εργαζόμενου σε Ξενοδοχειακή Επιχείρηση.

Άλλες επίσημες αναφορές για περιπτώσεις μη επαναπρόσληψης εργαζομένων δεν έγιναν στην τοπική μας υπηρεσία, αλλά ανώνυμες τηλεφωνικές οχλήσεις για περιπτώσεις μη επαναπρόσληψης. Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία προβαίνει σε ενημέρωση για τα δικαιώματα των ενδιαφερομένων.

Σε περίπτωση που τεθούν θέματα εφαρμογής Σ.Σ.Ε. για την εξασφάλιση του δικαιώματος σίτισης και διαμονής των εργαζομένων, η τοπική μας υπηρεσία άμεσα θα επιληφθεί των αιτημάτων αυτών, προκειμένου να εξευρεθεί λύση, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις, όπως άλλωστε ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην αναφερόμενη συνάντηση”.

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την απάντηση του Υπουργείου.