Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 12:39

Αποκάλυψη: Ηλεκτρονικά θα γίνει η διαβούλευση για την τροποποίηση του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η αναπαραγωγή χωρίς την έγγραφη ή προφορική συγκατάθεση του συντάκτη

 

Μία νέα εξέλιξη σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου τροποποίησης του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr. Η διαβούλευση θα γίνει, αλλά θα γίνει ηλεκτρονικά.

Η αρχική δέσμευση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ), στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό λιμένα Πρέβεζας στις 8 Ιουλίου, ήταν για δημόσια διαβούλευση εντός δεκαημέρου.

Η δέσμευση αυτή πήγε... περίπατο και η διαβούλευση θα γίνει τελικά με ηλεκτρονικό τρόπο είτε στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου είτε στο site του Δήμου Πρέβεζας, όπου ο καθένας με το ονοματεπώνυμό του ή με τον φορέα που εκπροσωπεί θα μπορεί επώνυμα να καταθέσει τις θέσεις του επί των προτάσεων που θα κατατεθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθούν προς δημόσια διαβούλευση δύο προτάσεις.

Η πρώτη θα καταγράφει όσα ειπώθηκαν και στην προαναφερθείσα συνάντηση. Θα περιλαμβάνει 3 θέσεις για τον εμπορικό λιμένα και η λειτουργία της κρουαζιέρας θα γίνεται “αρόδο”. Λογικά θα είναι και η πρόταση που θα στηρίξει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Η δεύτερη πρόταση που θα αποτελεί και την πρόταση της εταιρείας, όπως η ίδια θα την τεκμηριώνει αναπτυξιακά και επιστημονικά (στη συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας ειπώθηκε από το ναυτικό πράκτορα Β. Σαρδελή ότι τα στοιχεία “εξηγούνται” από την εταιρεία κατά το δοκούν), θα περιλαμβάνει μία “καθαρή” θέση για τον εμπορικό λιμένα, μία μικτής χρήσης (κρουζιέρα-εμπορικό), ενώ θα υπάρχει και θέση για mega yacht, αλλά όχι στη δυτική προβλήτα.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να παρουσιαστούν δημόσια οι απόψεις, έστω κι αν η επιλογή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης στερεί τη “ζωντάνια” τέτοιου είδους συνεδριάσεων.

Θυμίζουμε πάντως πως ένα Master Plan ενός λιμένα είναι πολύ σοβαρή απόφαση, καθώς αποτελεί τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του για τα επόμενα 15-20 χρόνια.