Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:17

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΠ, το “Αντώνης Τρίτσης” και τα... σπασίματα

Στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για να μπορέσει να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” θα προχωρήσει η ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Το κόστος θα είναι 20.000 ευρώ και αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ στις 29 Ιουλίου.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή τη ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών, είναι:

“ Αναμένεται η ανακοίνωση κι άλλων προσκλήσεων χρηματοδότησης δράσεων που μπορεί να συμμετάσχει η ΔΕΥΑΠ

 Η ΔΕΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ενδιαφέρεται να υποβάλει προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο ΕΣΠΑ και σε διάφορες προσκλήσεις συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

 Η σύνταξη των αιτημάτων απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ταχύτητα. Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια των εκάστοτε προσκλήσεων, όπου σε όλα εφαρμόζεται η διαδικασία της άμεσης αξιολόγησης, κρίνεται σκόπιμο η Υπηρεσία μας να υποστηριχθεί από κατάλληλο Οικονομικό Φορέα ιδιώτη, ο οποίος θα μας παρέχει υπηρεσίες συμβούλου τεχνικής βοήθειας”.

Στόχος της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, είναι να καταφέρει να ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” μελέτη προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση της κεντρικής δεξαμενής στη Σμυρτούλα, την αλλαγή δικτύου αγωγών 7 χλμ. περίπου, την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων και ένα πρόγραμμα τηλεμετρίας.

Στον αντίποδα, συνεχή προβληματισμό τόσο στη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, όσο και στους πολίτες που ταλαιπωρούνται καθημερινά, προκαλούν τα συνεχή σπασίματα στο δίκτυο ύδρευσης. Αποτελούν πλέον ενοχλητική ρουτίνα για τους κατοίκους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν καταγραφή του δικτύου.