Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 15:57

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύσταση Τοπικού Τουριστικού Δικτύου στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας καλεί φορείς, τοπικούς επιχειρηματίες εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους συλλόγων αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν με τη δράση τους τον Τουρισμό, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να συμμετάσχουν στο Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, που πρόκειται να συσταθεί το επόμενο διάστημα.

Το Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο, όπως αυτό αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), θα είναι ανοιχτό στην «Κοινωνία των Πολιτών», θα αποτελεί ένα πολύτιμο συμβουλευτικό όργανο που θα παρακολουθεί την πορεία του Τουρισμού, θα εισηγείται πρωτοβουλίες και μέτρα, και θα δραστηριοποιείται εθελοντικά σε θέματα πληροφόρησης, προβολής και δημοσίων σχέσεων. Σε δεύτερη φάση και εφόσον οι τουριστικοί Δήμοι μιας Περιφέρειας το επιθυμούν, θα προχωρήσει η σύσταση Τουριστικών Διαδημοτικών Δικτύων στο πλαίσιο των οποίων θα συνεργάζονται τα τοπικά τουριστικά δίκτυα.

Μετά τη σύσταση των Τοπικών Τουριστικών Δικτύων και εφόσον υπάρχει επαρκής ανταπόκριση των Δήμων της χώρας στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία , η Κ.Ε.Δ.Ε αφού εκπονήσει σχετικό Σχέδιο Δράσης (business plan), θα διερευνήσει τρόπους και πηγές χρηματοδότησης για τη στήριξη της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και της διαχείρισης και προβολής του Τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Γραφείο Τουρισμού Δήμου Πρέβεζας (ισόγειο Δημαρχείου, έναντι Εθνικής Τράπεζας).

Αρμόδια υπάλληλος: Δήμητρα Φώτογλου

Τηλ. 2682360671

E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.