Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 14:32

Στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα του παιδικού σταθμού της Μαργαρώνας

Είχαμε αναφερθεί μέσα από ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr στο πρόβλημα που προέκυψε με τον παιδικό σταθμό της Μαργαρώνας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και τη δέσμευση του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου ότι ο σταθμός θα λειτουργήσει στο υπάρχον κτίριο με μία επέκταση που θα γίνει.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την προσεχή Τετάρτη, αλλά και στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στις 3 Αυγούστου.

Ειδικότερα θα συζητηθούν τα θέματα:

  • Έγκριση ανανέωσης παραχώρησης καταστημάτων του οικισμού του ΟΕΚ “ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΙ”στην περιοχή Μαργαρώνας Πρέβεζας για τη στέγαση και επέκταση του Παιδικού Σταθμού Μαργαρώνας.

  • Εξέταση απευθείας μίσθωσης ακινήτων για τη στέγαση βρεφικών τμημάτων παιδικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού σταδίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή Μαργαρώνας-Αγίου Θωμά-Αγίας Τριάδας Δ.Ε Πρέβεζας Δήμου Πρέβεζας.

Από τις 16 Ιουλίου, η υπηρεσία του Δήμου είχε εισηγηθεί για το πρώτο θέμα προς το δημοτικό συμβούλιο και το τοπικό συμβούλιο τα εξής:

 

“Να εγκριθεί, η ανανέωση της παραχώρησης χρήσης επ αόριστον των πέντε καταστημάτων του οικισμού του ΟΕΚ “ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΙ”στην περιοχή Μαργαρώνας δηλαδή :

α) των με αριθμό 3,4,5καταστημάτων - επιφανείας 23,80 τ.μ.το καθένα- που είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Πρέβεζας από τον πρώην ΟΕΚ και έχουν συνενωθεί ,όπου έως σήμερα στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός Μαργαρώνας

β) των αριθ.1 και 2 κατ/των -συνολικού εμβαδού 47,80 τ.μ.- του οικισμού του ΟΕΚ “ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΙ τα οποία είναι απαραίτητα για την επέκταση του παιδικού σταθμού Μαργαρώνας ,προκειμένου να αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις νέες απαιτούμενες κτιριακές προδιαγραφές του Π.Δ 99/2017 και

γ)της αίθουσας συγκέντρωσης .....

Ο Δήμος θα αναλάβει τα έξοδα μετατροπής , συνένωσης των πρώην καταστημάτων και προσαρμογής τους στις διατάξεις του Π.Δ 99/2017 , σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Να υποβληθεί το αίτημα του Δήμου Πρέβεζας με τη σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Aσφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης/ΟΑΕΔ.

Εως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης και οι εργασίες επισκευών-επεκτάσεων να αναζητηθεί κτίριο προς μίσθωση για άμεση μεταστέγαση του Π.Σ Μαργαρώνας, ενόψει της έκδοσης εντός του Ιουλίου και της σχετικής πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ”.