Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 11:18

Κατάρρευση με κυβερνητική ευθύνη για το ΓΝ Πρέβεζας – Εφημέρευση χωρίς αναισθησιολόγο για 11 ημέρες μέσα στον Αύγουστο

Η κατάσταση στο ΓΝ Πρέβεζας με την έλλειψη προσωπικού σε κομβικά “γρανάζια” του Νοσοκομείου για τη στοιχειώδη εφημέρευση και λειτουργία του, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η διοίκηση του Νοσοκομείου απέστειλε πριν από λίγες ημέρες έγγραφο στην 6η ΥΠΕ, την οποία ενημερώνει ότι στο ΓΝ Πρέβεζας ΔΕΝ θα εφημερεύει αναισθησιολόγος για 11 ημέρες μέσα στον Αύγουστο (Στις 3, 6, 8, 9, 20, 22, 23, 25, 28, 29, 30 Αυγούστου).

Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια ότι θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην αποστέλλονται περιστατικά ασθενών που χρειάζονται αναισθησιολόγο στο ΓΝ Πρέβεζας! Και το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο, καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει στο έγγραφό της ότι δε θα μπορούν να γίνονται διακομιδές ασθενών με συνοδεία αναισθησιολόγου καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

Πρακτικά δηλαδή το μήνα Αύγουστου, που η περιοχή μας δέχεται και πολλούς επισκέπτες, το Νοσοκομείου του Νομού θα είναι ουσιαστικά αποδυναμωμένο. Την ίδια ώρα που υπάρχει μεγάλη ανησυχία για ένα δεύτερο “κύμα” κορονοϊού, με τον πλέον επίσημο τρόπο η διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί σε μία από τις πλέον βασικές λειτουργίες ενός Νοσοκομείου, που είναι η εφημέρευσή του.

Την κατάσταση την είχαν περιγράψει ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγες ημέρες (δείτε ΕΔΩ).

Κανείς όμως δεν άκουσε. Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η 6η ΥΠΕ, ούτε η διοίκηση του Νοσοκομείου. Και οι τρεις αυτοί πυλώνες διοίκησης και εξουσίας φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Και όσο δεν απαντούν δημόσια, όσο δεν ενημερώνουν δημόσια, αφήνουν να εννοηθεί πως κάποιοι έχουν σχεδιάσει ένα νέο ΕΣΥ, κομμένο και ραμμένο στις δικές τους ανάγκες, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στο Νομό Πρέβεζας και τους κατοίκους του.

Ακόμη ένα παράδειγμα της “στωικότητας” με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο έχει επίσης ανάγκη άμεσα για Παθολόγους. Θέσεις παθολόγων όμως δεν προκηρύσσονται. Έχει ανάγκη τεχνολόγους για το ακτινολογικό. Και πάλι τίποτα... Έχει ανάγκη από ορθοπαιδικούς και ενώ υπάρχουν γιατροί στον κατάλογο των επικουρικών που διατηρεί η 6η ΥΠΕ, που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Πρέβεζα, δυστυχώς κανείς δεν έχει προχωρήσει σε προκήρυξη θέσης...

Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι μία πολιτική επιλογή, τότε τι είναι;

 

 

Π.Τ.