Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 13:24

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας: “Ο Δήμος Πρέβεζας πρωτοπορεί στην άλωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας:

“Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Πρέβεζας πρωτοπορεί στην άλωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην έκδοση απόφασης για την εκ περιτροπής εργασία των προϊσταμένων στους παιδικούς σταθμούς το μήνα Αύγουστο, με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες λόγω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Μια απόφαση η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε στις συναδέλφισσες την Παρασκευή 31 Ιούλη στις 1 και μισή το μεσημέρι !!! Ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκινούσε επίσημα η κατοχυρωμένη από το Νόμο άδειά τους!!! Χωρίς καμία ενημέρωση εκ των προτέρων.

Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας (ΕΣΠΑ, αορίστου, μόνιμοι κ.α.) με αυταπάρνηση, με συνέπεια, με αξιοσέβαστο επαγγελματισμό, με ήθος και με αξιοπρέπεια  προσπαθούν να κρατήσουν  ψηλά το  επίπεδο των παιδικών σταθμών, παρά την υποστελέχωση της υπηρεσίας, παρά το ότι, για παρατεταμένο  χρονικό διάστημα, αρκετοί συμβασιούχοι παρέμεναν απλήρωτοι, παρά το ότι δεν τους έχουν χορηγηθεί τα προβλεπόμενα Μ.Α.Π. και το γάλα και παρά την εξαντλητική  πίεση της δουλειάς. Οι εργαζόμενοι δεν σταμάτησαν  ποτέ να παρέχουν τις υπηρεσίες τους γνωρίζοντας την ζωτικής σημασίας που έχει  ένα αρμονικό και σταθερό περιβάλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές  τους. Αυτό έπραξαν και κατά τη διάρκεια της επιδημίας του COVID – 19, όταν σε πολλούς από αυτούς ανατέθηκαν αλλότρια καθήκοντα. Μια πράξη η οποία επιβραβεύτηκε από το Δήμο Πρέβεζας με τη μη χορήγηση της άδειας που δικαιούταν κατά την περίοδο του Πάσχα… Δεν αρνήθηκαν ποτέ να βάλουν πλάτη σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προέκυπτε. Αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο θέμα αποτελεί η συγκεκριμένη απόφαση του Δήμου Πρέβεζας, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη καταστρατήγηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Η Δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν από την 1η του Σεπτέμβρη μέχρι τις 31 του Ιούλη χωρίς να πάρουν άδεια; Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια με τις άδειες των εργαζομένων.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή αποφάσισε τη μετακίνηση εργαζόμενης (καθαρίστρια) από το ΚΔΑΠ του Δήμου Πρέβεζας σε άλλα δημοτικά κτίρια, πατώντας από τη μια πάνω στα αντεργατικά –αντιλαϊκά πρότυπα κανονισμών λειτουργίας των ΚΔΑΠ, τα οποία προωθεί η κυβέρνηση μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και από την άλλη έχοντας ως πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, κάτι βέβαια το οποίο είναι αποτέλεσµα της αντιλαϊκής πολιτικής των µέχρι τώρα κυβερνήσεων, πολιτικής που υλοποιεί κατά γράμμα και η σημερινή δημοτική αρχή. Προσπαθώντας έτσι να κουκουλώσει το πρόβλημα αλλά και να καλύψει τα τεράστια κενά σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Κενά για την κάλυψη των οποίων δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα…

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στο Δήμο έρχονται αντιμέτωποι με αντεργατικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Να αναφέρουμε ενδεικτικά το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ, τη μη χορήγηση των αδειών παρελθόντων ετών στους εργαζόμενους, , την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού, την πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση και η καθαριότητα και πολλά άλλα. Είναι μακρύς ο κατάλογος με τις αντιλαϊκές αποφάσεις και της σημερινής δημοτικής αρχής. Και θα γίνει ακόμη μακρύτερος όσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το επιτρέπουν και δεν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Απαιτούμε :

  • Να πάρει πίσω η διοίκηση του δήμου τις ανωτέρω αποφάσεις τις.

  • Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται σε αλλότρια καθήκοντα ή σε άλλη υπηρεσία του Δήμου, διαφορετική από αυτή στην οποία έχει προσληφθεί.

  • Προσλήψεις μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας 

Μισηρλής Γεώργιος                                          Σαρόγλου Μαρίνα”.