Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 11:49

Απαντήσεις που δεν πείθουν από το Δήμαρχο Πρέβεζας για τους παιδικούς σταθμούς – Εξαιρείται από τα voucher ο παιδικός σταθμός του Ωρωπού

Το ζήτημα του “ξηλώματος” του Γραφείου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ) και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης.

IMG 6985

Ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Βασίλης Κωστούλας ήταν αυτός που έθεσε το θέμα, λέγοντας:

“Είδαμε μία ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Ν. Πρέβεζας, σχετικά με μετακινήσεις υπαλλήλων μας σε υπηρεσίες, χωρίς ειδοποίησή τους ή ειδοποίησή τους τελευταία στιγμή. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτά προέρχονται από κάποιο οργανωμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Πως αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή κάτι τέτοιο;”.

IMG 6989

Η απάντηση του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου ήταν η εξής:

“Μετακινήσεις δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Με το Σύλλογο Εργαζομένων έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Μετακινήθηκε μία καθαρίστρια από το ΚΔΑΠ. Ο Κανονισμός Λειτουργίας που έχει ψηφιστεί το επιτρέπει. Δε σημαίνει κάτι. Περιμένουμε τις προσλήψεις των καθαριστριών για να καλύψουμε τις θέσεις.

Και η προϊσταμένη ων παιδικών σταθμών, η οποία χτυπούσε την κάρτα της στο Λούρο, είναι υπάλληλος του Δημαρχείου. Δεν ξεχωρίζουμε αν είναι Λούρος, Ζάλογγο ή Πρέβεζα. Ούτε δημιουργούμε θέματα σε ένα Γραφείο Παιδικών Σταθμών. Το Γραφείο Παιδικών Σταθμών αν ήταν εδώ ή αν πάνε στο Λούρο την προϊσταμένη δεν έχει να κάνει με κλείσιμο. Υπάρχει κι εδώ διοικητικός υπάλληλος που συνεργάζεται με τις προϊσταμένες. Με τα χαρτιά που χρειάζονται για το ΕΣΠΑ. Από εκεί και πέρα στείλαμε την προϊσταμένη στο Λούρο, γιατί εκεί χτύπαγε την κάρτα της.

Ανοίξαμε τους παιδικούς σταθμούς για το καλοκαίρι, λέει ο Σύλλογος. Στείλαμε τις προϊσταμένες μία ημέρα τον Αύγουστο για να καθίσουν 3 ώρες και να παρέχουν διευκόλυνση για τους γονείς.

Και δεν είχαμε κανένα παράπονο από τις προϊσταμένες (δείτε ΕΔΩ την απόφαση)”.

Κάτι τέτοιο πάντως (το ζήτημα της κάρτας) φαίνεται πως δεν έχει σχέση με την επιλογή του Δημάρχου να αφήσει κενό το Γραφείο Παιδικών Σταθμών στο ισόγειο του Δημαρχείου και να απομακρύνει από την έδρα άσκησης καθηκόντων την προϊσταμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση απομάκρυνσης έχει προσβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

IMG 7046

Παράλληλα ένα νέο θέμα “άνοιξε” όταν συζητήθηκε η έγκριση υποβολής πρότασης από το Δήμο Πρέβεζας για τη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2020-2021. Ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Παναγιώτης Λελοβίτης τόνισε: “Εξαιρείται κάποιος παιδικός σταθμός από την ένταξη;”.

Τελικώς ήταν ο παιδικός σταθμός του Ωρωπού. Δόθηκε μία εξήγηση ότι ο συγκεκριμένος παιδικός δεν έχει βρεφονηπιακό τμήμα, ωστόσο δεν προκύπτει βάσιμα εξήγηση για ποιο λόγο οι γονείς του Ωρωπού θα στερηθούν το δικαίωμα σε voucher. Ενδεχομένως ένας υπηρεσιακός παράγοντας να μπορούσε να διαφωτίσει καλύτερα τους παρευρισκόμενους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης.