Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:56

Δεν υλοποίησε την απόφασή του το ΔΛΤ Πρέβεζας για να ειδοποιήσει τη Μαρίνα για τα μεταλλικά πετάσματα

Συζήτηση για τα μεταλλικά πετάσματα που έχει τοποθετήσει η Μαρίνα Πρέβεζας παραπλεύρως του δημοτικού παραλιακού parking προκλήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

IMG 7022

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας Μιχάλης Γεωργούλης ανέφερε: “Ενώ έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η Μαρίνα Α.Ε., υπάρχουν παράπονα από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες που βρίσκονται απέναντι από το παραλιακό parking, γιατί δεν αποσύρει τις τσίγκινες κατασκευές. Είναι ένα αίτημα των κατοίκων εδώ και πάρα πολύ καιρό, γιατί εμποδίζεται η θέαση στη θάλασσα. Απορούν γιατί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν έχει πάρει πρωτοβουλία. Έχει δοθεί ακόμη και το τρίγωνο στην ιδιωτική εταιρεία. Μάλιστα ο υπεύθυνος της Μαρίνας είπε σε κάποιους κατοίκους ότι θα τα βγάλει όποτε θέλει αυτός. Οι κάτοικοι θα προβούν σε κινητοποιήσεις αν δεν αποσυρθούν...”.

IMG 6992

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος είπε: “Από εμάς έχει τελειώσει το θέμα. Οι αδειοδοτήσεις που χρειαζόταν η Μαρίνα δόθηκαν. Παρ' όλα αυτά ετοιμάζουμε ένα έγγραφο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να μας απαντήσει ποια διαδικασία έχει ακόμη στα Υπουργεία για να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση. Ένα εργοτάξιο είναι πάντα ένα εργοτάξιο. Τα τσίγκινα πετάσματα δε θα μείνουν για πάντα εκεί. Εκεί άλλωστε ένα κομμάτι δεν είναι της Μαρίνας. Είναι των πολιτών, οπότε δε θα μείνει εκεί. Θα πάρουμε μία συγκεκριμένη απάντηση”.

IMG 6997

Ο επικεφαλής όμως της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Ευκλείδης Φονταράς πραγματοποίησε παρέμβαση, καθώς είναι και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας: “Στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας είχα βάλει θέμα τον Ιανουάριο για τα πετάσματα (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ). Είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση να αποσταλεί ειδοποίηση στη Μαρίνα, εφόσον είχαν σταματήσει οι εργασίες. Πριν από 1-1,5 μήνα δεν είχε αποσταλεί καμία ειδοποίηση που να την ειδοποιεί να κατεβάσει τα πετάσματα. Από την πρόταση του Δημάρχου δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Δε θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η Μαρίνα για την απόφαση του συμβουλίου. Έχουν περάσει 7 μήνες. Θα πρέπει να ειδοποιηθεί και θα πρέπει να απαντήσει. Να δικαιολογήσει γιατί παραμένουν τα πετάσματα”.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σταύρος Αμάραντος υποστήριξε από την πλευρά του: “Η Μαρίνα υπάρχει σε μια συγκεκριμένη παράκτια ζώνη βάσει μιας συγκεκριμένης σύμβασης. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι η σύμβαση είναι σκανδαλώδης και εξυπηρετεί 100% τα συμφέροντα της εταιρείας και απειροελάχιστα τα συμφέροντα του Δήμου. Για να μην πιστεύει ένα κομμάτι της κοινωνίας ότι η Μαρίνα λειτουργεί ως “άβατο”, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους και τις υποχρεώσεις μας. Βάσει σύμβασης έχει κάποιες συγκεκριμένες υποχρεώσεις και κάποιες οφειλές που πρέπει να ανταποκριθεί και να φανεί συνεπής απέναντι στον Δήμο! Είναι τακτοποιημένη η Μαρίνα σε οφειλές παλιότερων ετών απέναντι στον Δήμο; Πλήρωσε πέρυσι τον φωτισμό που είχε χρόνια απλήρωτο; Την ύδρευση που είχε χρόνια απλήρωτη; Το έχει τακτοποιήσει το ζήτημα;  Έχει λειτουργήσει ο Δήμος σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να λύσει τα θέματα… Υπάρχει ομόφωνη απόφαση – όπως είπε ο κ. Φονταράς – που λέει ότι είναι υποχρεωμένος ο Δήμος εγγράφως να απευθυνθεί και να ζητήσει να απομακρυνθούν και έχουν περάσει μήνες ατελείωτοι. Επομένως κάνατε μία πρόταση να ξαναγίνει από την αρχή αίτηση… Πότε θα τη συντάξουν; Πότε θα σταλεί; Πότε θα πάρετε απάντηση; Θα περάσουν κανα δυο χρόνια τουλάχιστον… Δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι! Δίνετε την εντύπωση και στους πολίτες ότι κάποιοι προστατεύονται και κάποιοι άλλοι όχι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά για όλους! Η Μαρίνα είναι αυτή που είναι, θα πρέπει να συμμορφωθεί. Δεν είναι άβατο!”.