Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 18:06

Ζητά των σεβασμό των Πρεβεζάνων στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ανδρέα ο Πάτερ Τζούλιο Γκραμένια

Ο Ιερέας του Καθολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, Πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ, ζητά το σεβασμό των Πρεβεζάνων πολιτών στον ιστορικό ναό, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στους τοίχους του οποίου γράφονται συχνότατα συνθήματα πολιτικού ή αθλητικού περιεχομένου.

 

Η επιστολή αναφέρει:

 

«Θα ήθελα να απευθυνθώ σε σας σχετικά με ένα δυσάρεστο συμβάν που εδώ και χρόνια επαναλαμβάνεται. Ο εξωτερικός τοίχος του Ιστορικού Καθολικού Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα (1901) προς την πλατεία της Οδού Θεοφάνους, στην παλαιά πόλη της Πρέβεζας, προσφέρεται κατάλληλα -όπως φαίνεται – να γίνεται «καμβάς» για γραψίματα , είτε πολιτικού είτε αθλητικού ύφους. Παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει σχεδόν σε πάρα πολλές πόλεις της Πατρίδας μας - για να μην πούμε και παγκοσμίως- και είναι δύσκολο να περιοριστεί και να ελεγχθεί από την Αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία .

ScrittePrev5

Παρόλο που έχουμε συνειδητοποιήσει αυτή την αδυναμία , επιθυμούμε να αναδείξετε και να προβάλλετε το παραπάνω γεγονός με τα πληροφοριακά μέσα που διαχειρίζεστε, αυτή τη φορά που το ανεξίτηλο χρώμα δια χειρός του θρασύ «καλλιτέχνη» έφτασε μέχρι την είσοδο του Ιερού Ναού αφήνοντας ζημίες ακόμη και στις παλιές και γυμνές ακρογωνιαίες πέτρες του. Απέναντι σε ένα τέτοιο ασεβές θέαμα (βλ. φωτογραφίες ), νιώθω την υποχρέωση απέναντι στην τοπική Καθολική Κοινότητα ως λειτουργός της, καθώς και στους Πρεβεζάνους πολίτες ως διαχειριστής του Ιστορικού Ναού, να επέμβω, κάνοντας ό,τι μπορώ για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό και να διορθωθεί, όσο γίνεται, η σημερινή άσκημη εικόνα της πρόσοψης του Ναού.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

04/02/13

 

Πάτερ Τζούλιο Γκραμένια,

Ιερός Λειτουργός 

Ιερού Καθολικόυ Ναου Αγ. Ανδρέα – Πρέβεζα».

ScrittePrev7