Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 12:47

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ήπειρο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κρατικές υπηρεσίες, οι υγειονομικές μονάδες της Ηπείρου και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς έως σήμερα το πρωί, έχουν καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου, από τα δείγματα που ελήφθησαν και εξετάστηκαν από το ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, θετικά ήταν τα δείγματα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από χωριό της Π.Ε. Πρέβεζας, οι οποίοι ειδοποίησαν το ΓΝ Πρέβεζας πως είχαν ύποπτα συμπτώματα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγμα από τους δύο ηλικιωμένους, το οποίο βγήκε θετικό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν με ασθενοφόρο για νοσηλεία στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Θετικά ήταν επίσης τα δείγματα ενός μεσήλικα άνδρα αλβανικής καταγωγής που διαμένει στην Π.Ε. Πρέβεζας και επισκέφθηκε με ύποπτα συμπτώματα το ΓΝ Πρέβεζας, όπου του πήραν δείγμα.

Θετικό ήταν και το δείγμα νεαρής ημεδαπής κοπέλας που βρίσκεται στην Πρέβεζα για ολιγοήμερη διαμονή (έχει τόπο κατοικίας άλλη πόλη).

Και τα δύο περιστατικά βρίσκονται σε κατ' οίκον καραντίνα.

Έχει ήδη ενεργοποιηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των περιστατικών που προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Υπάρχει ωστόσο μία γενικότερη έλλειψη επίσημης ενημέρωσης, κάτι που έχει επισημάνει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης -κόντρα στην άποψη άλλων αυτοδιοικητικών που δεν θέλουν την επίσημη ανακοίνωση των υπηρεσιών- σε δηλώσεις του, σημειώνοντας πως θα πάρει πρωτοβουλία για να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία.

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.  Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι. Όπως είπε αυτό έχει συμβεί με αυτά που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να ξέρει κανείς αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή.

«Θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα. «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…».