Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 02:06

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Πρέβεζας

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, στις 12.30 το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, για την εγκύκλιο της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στην τοποθέτηση των συνάδερφων καθηγητών στα λειτουργικά κενά των σχολείων του νομού μας μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ η εν λόγω εγκύκλιος είναι παράνομη, αφού αντιβαίνει τα προεδρικά διατάγματα του ΄96 και του ΄97, που ορίζουν ξεκάθαρα ότι οι τοποθετήσεις των καθηγητών γίνονται στις αρχές του Σεπτέμβρη και μετά από συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων, τις αναθέσεις μαθημάτων και τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, με αυτήν ακριβώς τη σειρά.

Επιπλέον είναι απαράδεκτη και δυσλειτουργική, αφού ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία, οι μετεγγραφές, οι δηλώσεις προτίμησης των μαθητών για τις κατευθύνσεις, οι εγκρίσεις των ολιγομελών τμημάτων και κατά συνέπεια και οι συγκροτήσεις των τμημάτων.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν και από πολλούς διευθυντές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δημόσια δηλώνουν αδυναμία να προβούν στις συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Τέλος το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, αλλά και τους συναδέλφους, που στελεχώνουν το υπηρεσιακό συμβούλιο να μην προχωρήσουν στις τοποθετήσεις των συναδέρφων.