Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 14:49

Σύσκεψη για βελτίωση των εγκαταστάσεων στο ΓΝ Πρέβεζας πίσω από “κλειστές πόρτες” με απουσία εργαζομένων και τοπικής κοινωνίας

Είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμα στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ Πρέβεζας με πρωτοβουλία της διοίκησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο βουλευτές του Νομού κ.κ. Γιαννάκης (ΝΔ) και Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, καθώς και προϊστάμενοι τμημάτων του Νοσοκομείου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των συντακτών της ιστοσελίδας μας, ανακοινώθηκε από το διοικητή του Νοσοκομείου στους παριστάμενους η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να χρηματοδοτήσει μέσω των κονδυλίων του “Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης” την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων στα δημόσια νοσοκομεία ή την βελτίωση-επέκταση των υπαρχόντων. Για να συμβεί αυτό, το Υπουργείο επιθυμεί να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, στοιχεία και μελέτες έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2020 για να προχωρήσει τις διαδικασίες και να “ξεκλειδώσει” τις χρηματοδοτήσεις.

Μιλάμε ουσιαστικά για επέκταση-βελτίωση των εγκαταστάσεων του ΓΝ Πρέβεζας με νέες κατασκευές.

Για να κατατεθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος απαιτείται φυσικά μία πολύ καλά δομημένη προσπάθεια.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό...

Η σύσκεψη αυτή έμοιαζε με ένα μικρό “θέατρο του παραλόγου”.

Την ώρα που το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν έχει αναισθησιολόγο για 11 ημέρες στην εφημερία του το μήνα Αύγουστο, την ώρα που το ΓΝ Πρέβεζας έχει σοβαρότατες ελλείψεις στην παθολογική κλινική, στα εργαστήρια και σε άλλους τομείς, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι “στα κάγκελα” και “ηχούν καμπανάκια” κινδύνου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, γίνεται μία τέτοια σύσκεψη πίσω από “κλειστές πόρτες”. Δεν κλήθηκαν ούτε τα ΜΜΕ να την καλύψουν, την ώρα που στη συνάντηση πήραν μέρος οι "θεσμικές κεφαλές" της περιοχής.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι δεν κλήθηκε καν εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στη συγκεκριμένη συνάντηση. Εκπρόσωπος των ανθρώπων δηλαδή που έχουν “βάλει πλάτη” όσο κανείς για να μείνει όρθιο το Νοσοκομείο και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες, νέες και παλιές.

Δεν κλήθηκαν καν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας για να συνεισφέρουν στο διάλογο και στο πως θα φτάσει η προσπάθεια αυτή με συνέργειες στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Ενδεχομένως να πρόκειται για μία “επικοινωνιακή φούσκα” στην προσπάθεια να “διασκεδαστούν” οι εντυπώσεις από τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Πολλά από τα παραπάνω θέματα επισημάνθηκαν στη σύσκεψη τόσο από το βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, όσο και από στελέχη που εργάζονται στο Νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση ας ελπίσουμε η προσπάθεια αυτή να στεφθεί με επιτυχία, μιας και η βελτίωση των εγκαταστάσεων και η δημιουργία νέων στο ΓΝ Πρέβεζας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Παρ' όλα αυτά εντός των εγκαταστάσεων πρέπει να υπάρχει και προσωπικό να τις λειτουργήσει. Γιατί μέχρι στιγμής τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν είναι για το Νοσοκομείο Πρέβεζας...