Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 12:56

Ψάχνει κτίριο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ο Δήμος Πρέβεζας μετά την πώληση του ακινήτου από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα να μην εγκριθεί η παράταση της μίσθωσης ακινήτου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας για τη στέγαση των Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πλέον ο Δήμος είναι σε αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Επειδή με έγγραφο της στις 03/08/2020 η Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας στην οποία ανήκει το ακίνητο μας ενημέρωσε ότι πουλήθηκε, προτείνω:

Α) Να μην εγκριθεί η παράταση της μίσθωσης ακινήτου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας για τη στέγαση των Δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Β) Να εγκριθεί η μίσθωση κτιρίου ή κτιρίων για τη στέγαση των Δομών Κοινωνικού Παντοπωλείου και αποθήκης ΤΕΒΑ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας.

Οι όροι της δημοπρασίας θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr η Καθολική Αρχιεπισκοπή έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (οικοδομικές, αρχαιολογία κ.α.) και σκοπεύει να φτιάξει ένα διαμορφωμένο χώρο για να να μπορεί να κοιμάται ο ιερέας και να διαμένει όταν έρχεται στην Πρέβεζα, αλλά και για να γίνονται μικρές συγκεντρώσεις των πιστών, έπειτα από θρησκευτικού τύπου εκδηλώσεις.

Τη δεκαετία του '80 ο τότε Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γιαννούλης είχε έρθει σε ρήξη αρκετές φορές με την Καθολική Αρχιεπισκοπή για το συγκεκριμένο χώρο, ζητώντας να προστατευτεί και να αναδειχθεί ως μνημείο. Είχε μάλιστα δεχθεί και επιστολή από τον τότε Πάπα της Ρώμης.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος ψάχνει πλέον για νέο κτίριο για να στεγάσει μία Δομή με σημαντικό κοινωφελές έργο στο Δήμο Πρέβεζας.