Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 02:15

Υπάρχει «φως» για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας;

Στην έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πρέβεζας και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας για την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020» προτεραιότητα 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» με τίτλο : «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» , προχώρησε το Δ.Σ. του Ταμείου σε δια περιφοράς συνεδρίαση.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά την υλοποίηση του έργου “Αναβάθμιση αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας”, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι επί ημερών Βαγγέλη Συγκούνα στη διοίκηση του ΔΛΤ Πρέβεζας είχε εκπονηθεί μελέτη (με τεχνική βοήθεια 24.800 ευρώ) για περιμετρική περίφραξη, ανακατασκευή των αναδομών, μικρές εκβαθύνσεις, ανακατασκευή όλου του συστήματος φωτισμού, φυλασσόμενη κεντρική είσοδο, σύστημα παρακολούθησης CCTV (κάμερες), νέο σύστημα πυρασφάλειας κ.α.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες για ένα χώρο που τον έχουν μεγάλη ανάγκη οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.