Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 12:13

Απλήρωτοι συμβασιούχοι στο ΓΝ Πρέβεζας – Αλλαγή σχεδιασμού και για περιστατικά covid

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ΓΝ Πρέβεζας ανάμεσα στη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Σύλλογο Εργαζομένων.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι ότι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου που προσλήφθηκαν με συμβάσεις COVID, είναι απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού. Η διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας ενημέρωσε πως από την πλευρά της έχει ακολουθήσει τη διαδικασία που απαιτείται, ωστόσο το θέμα “κολλάει” κάπου κεντρικά.

Παράλληλα, υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το σχεδιασμό αντιμετώπισης περιστατικών κορονοϊού. Αρχικά στο ΓΝ Πρέβεζας είχαν δεσμευτεί 30 κλίνες για νοσηλεία ύποπτων περιστατικών. Αυτές έγιναν 8, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας με νεότερη οδηγία του ουσιαστικά αφήνει “ανοικτό παραθυράκι” νοσηλείας και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μέτριας βαρύτητας στο ΓΝ Πρέβεζας, εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Το ζήτημα είναι αν υλικοτεχνικά είναι έτοιμο να στηρίξει κάτι τέτοιο το ΓΝ Πρέβεζας, κάτι που θα απαντηθεί επιστημονικά από την αρμόδια επιτροπή, που θα γνωμοδοτήσει.

Στη συζήτηση τέθηκε και ένα φαινόμενο συνεχών μετακινήσεων νοσηλευτών εντός τμημάτων του Νοσοκομείου, που δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας σε κλινικές, όπως επίσης και ένα πρόβλημα με τη σύμβαση γιατρού του Νοσοκομείου που έκανε δεύτερη ειδικότητα.

Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα παραμένουν ανοικτά και οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα.