Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 02:08

Μόλις μία τακτική θέση μετάθεσης για την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας

Φαίνεται πως ο Νομός Πρέβεζας αποτελεί «αποπαίδι» και σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών του. Σύμφωνα με τον πίνακα προκήρυξης θέσεων τακτικών μεταθέσεων αστυνομικών έτους 2013, για την Α.Δ. Πρέβεζας άνοιξε μόλις μία θέση. Το ίδιο συνέβη και για Άρτα, Γρεβενά, Ευρυτανία, Ημαθία, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς και Φλώρινα. Προφανώς το Α.Ε.Α. θεωρεί πως το προσωπικό είναι... υπεραρκετό στην Α.Δ. Πρέβεζας, τη στιγμή που αστυνομικοί από την Πρέβεζα μετατίθενται για τη φύλαξη συνόρων, τη στιγμή που το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, έχει φτάσει μέχρι και το γραφείο του κ. Δένδια.

Ο Δημήτρης Μπαλτάς, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στο Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων, δήλωσε εγγράφως ότι δεν προσυπογράφει και δεν εγκρίνει τον πίνακα προκήρυξης θέσεων τακτικών μεταθέσεων έτους 2013, καθώς όπως προκύπτει από το περιεχόμενό του, συνεχίζεται και φέτος η ίδια τακτική της μη πλήρωσης ικανού αριθμού κενών οργανικών θέσεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, χωρίς να τηρούνται προηγούμενες δεσμεύσεις της Φυσικής Ηγεσίας και αποχώρησε από την συνεδρίαση με εντολή της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΑΣΥ, μετά από αυτήν την εξέλιξη που όπως υποστηρίζει «θίγει την υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας και υποσκάπτει το θεσμό των μεταθέσεων», τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο να προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων των χιλιάδων μελών μας».