Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 10:30

Στις δικαστικές αίθουσες και πάλι το σκάνδαλο υπεξαίρεσης από τα ταμεία δημοτικής εταιρείας του Δήμου Ζηρού

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ζηρού αποφάσισε ομόφωνα στις 9 Σεπτεμβρίου -σύμφωνα και με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας- να δηλώσει ο Δήμος Ζηρού ως μοναδικός μέτοχος της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΖΗΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ» και διακριτικό τίτλο «ΔΗ.ΖΗ. Α.Ε. ΟΤΑ», ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα παράσταση πολιτικής αγωγής κατά πρώην στελέχους της εταιρείας για την χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην, άλλως για την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς επίσης και να προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες (έγερση αγωγής, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.) για την αποκατάσταση οποιασδήποτε θετικής και αποθετικής ζημίας υπέστην ο Δήμος Ζηρού και την εν γένει προστασία των συμφερόντων του.

Κατά του στελέχους της ΔΗΖΗ, σχηματίσθηκε η με Α.Β.Μ. 1593/2015 ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της 390 παρ.1 εδ.β’-α, 375 παρ.2-1β Π.Κ. και Ν. 4022/2011, ήτοι της απιστίας και της υπεξαίρεσης που φέρεται να έχει τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του σε βάρος της εταιρείας και συγκεκριμένα φέρεται να έχει τελέσει κατά της εταιρείας: α) τις πράξεις της απιστίας κατά τα έτη 2013 και 2014 την οποία και φέρεται να ζημίωσε κατά το ποσό των 444.867,92 ευρώ, καθώς και β) την πράξη της υπεξαίρεσης το έτος 2015 για ποσό 124.877,20 ευρώ.

Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που είχε “τραυματίσει” μία “κλειστή κοινωνία” ενός μικρού Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Ζηρού.